Röd habanero recept

Heta räkor med habanero (För den som vill ha hetare)

Heta räkor med habanero (För den som vill ha hetare)

Skiva habaneron och ta bort kärnorna, (använd en handske eller plastpåse när du tar i habaneron, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter
Middag på 15 minuter

Middag på 15 minuter

Servera grytan i små skålar tillsammans med ett gott bröd. Hade jag haft lite framförhållning hade jag sett till att ha färskt bröd hemma, men nu fick lite fiberrost toppat med ost duga som tillbehör
Även om ni inte gillar lamm så kommer ni älska såsen

Även om ni inte gillar lamm så kommer ni älska såsen

Till steken gjorde jag en rödvinssås som spetsades med chili och choklad. Det kan vara svårt att hitta rödvin som passar till lite hetare mat och på systembolaget rekommenderar de oftast lite lättare rödviner, vilket jag över lag inte är så glad i
Inlagda grönsaker hyfsat mycket à la Jamie

Inlagda grönsaker hyfsat mycket à la Jamie

Jag använde några champinjoner, röd paprika och squash. Gör en marinad av t ex olivolja (jag använde rapsolja), hacka en färsk chilli (jag använde en habanero), och skiva fem vitlöksklyftor
Rökt Högrevschili

Rökt Högrevschili

Strö över lite hackad koriander och servera med nachochips eller bröd samt en klick Creme Fraische. Här röker vi högreven lätt innan den får gå i grytan och använder både Poblanos, Jalapenos, Rocotos och Habaneros
Vegansk Currysoppa

Vegansk Currysoppa

Jag fräste vitkål, morot, lök, en röd chili och vitlök i lite rapsolja kryddade med gurkmeja, curry salt och balsamvinäger sen hällde jag på krossad tomat och kokosmjölk och smakade av med ytterligare salt och en skvätt habanero
Goda tacotillbehör

Goda tacotillbehör

Rödkålssallad med apelsin och pumpakärnor,. Rödkålssallad med apelsin och pumpakärnor, 6 port300 g rödkål1 stor morot1 apelsin1 tsk honung1/2 kruka koriander4 msk rostade pumpakärnor (rosta enkelt själv i torr, het stekpanna)2 msk olivolja1/2 tsk salt1 krm peppar1. Tacosås, 6 port1 liten rödlök2 vitlöksklyftor6 torkade aprikoser500 g krossade tomater (av bra kvalité. )1/2 tsk kanel2 tsk spiskummin1 finhackad röd spansk peppar, eller 1-2 krm finhackad habanero1 tsk ättiksprit (12 %)1 tsk salt1. Guacamole med physalis, 4 port2,5 st avokado, mogna1 ask physalis1/2 kruka koriander1 msk finhackad röd spansk peppar1 lime, juicen1/2 tsk salt1 krm svartpeppar1. 300 g rödkål. 1 liten rödlök
Djävulssylt

Djävulssylt

(torkade habanero chiliflingor). 2 stora röda paprikor. röd färsk chili (jag har använt 4 urkärnade). 2 stora röda paprikor. röd färsk chili (jag har använt 4 urkärnade)
Het chilisås

Het chilisås

Men givetvis finn även starkare sorter och några riktigt heta habanero. -) Jag hade 6 jalapeno och 6 habanerostarka chilisar. 10 röda chili / 1 dl råsocker / 1 msk rapsolja / 3 vitlöksklyftor / 1 dl vitvinsvinäger / 2 dl vatten / 1 tsk örtsalt. 6 habaneros. 10 röda chili
Slowcooked chiligryta

Slowcooked chiligryta

2 vanliga röda chili. 1 habanero. 2 vanliga röda chili. 1 habanero ½ burk chilipulver. I går skulle jag göra chili