En vegetarisk och till och med vegansk gryta som är verkligt god och ganska lättlagad. Man får det ofta före maten i Indien och det är dessutom gott att servera till grytan
Den här grytan med tofu och röd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytan och på toppen
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Gryta med röda linser, sötpotatis och saffran. Min mage är ju lite känslig mot bönor, men linser funkar finfint, och att ha det som bas i en krämig gryta tillsammans med rotfrukter och aubergine är så jädra gött
Jag gjorde en köttfärsgryta med kokosmjölk och färskt röd chili i. Vi äter gryta lite då och då och jag gillar att stå där i köket och fundera, under tiden jag lagar mat, vad jag ska ha i
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
Skär korven i skivor och bryn dem i en stekgryta. 1975 presenterade Allt om Mat en klassiker - Kreolskans gryta. 1 röd paprika i strimlor. 1 röd paprika i strimlor
Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrik och väldigt god. Vill du ha grytan tjockare i konsistenten, strö i lite maizena, rör runt medan det puttrar