En traditionell rödglögg, något mindre söt och en riktigt bra balans mellan sötma och syra. Tunnbrödsrullar med finhackad rökt älgstek blandat med färskost och sedan smaksatt med riven pepparrot
Förut om åren har jag kokat glögg på Röda och Svarta Vinbär och Lingon, de blev också mycket goda. Hemkokt Glögg till Lucia Glögg är en dryck som jag njuter av varje vinter
Skala clementiner, citron och lime med potatisskalare. Snitta upp vanilj-stången. Lägg alla skal, vaniljstång, socker, kanelstänger och kryddnejli-kor i en gryta
En annan trevlig sak så här års är ju att man får smutta på glöggen, inte att förglömma. Mitt enda bidrag för att göra fudgen lite nyttigare är att pytsa i lite flisad mandel och frystorkade röda vinbär, som ger lite friskhet mitt i det söta
Ett torrt, fylligt mousserande vin med toner av ljust bröd, nougat, äpplen och aprikos. Det hade såklart lika gärna kunnat vara grillchips och popcorn till glöggen, men nu blev det inte så
Häll upp hela rödvinsflaskan i en rejäl glasburk med lock, tillsätt mörk rom och vaniljvodka. Ikväll får det bli Olofs supergoda och hejdlöst populära finglögg, som han blandar med rom och vaniljvodka