Jag har bara en rödvinbärsbuske och den är ännu rätt så liten men jag fick iallafall ihop 1 liter när jag plockade häromdagen så det fick bli lite gelé av det. Ingredienser1 liter röda vinbär1 dl vattenca 8-9 dl socker per avrunnen liter saftKoka bär och vatten i ca 10 min, pressa bären mot kanten för att få ut så mycket saft som möjligt. 1 liter röda vinbär
Rödvinbärsgelé. Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Idag blev det mellanstora röda och gröna chokladcupcakes med vaniljsmörkfrämsfrosting. Misslyckades lite med den röda frostingen, råkade hälla i lite svart i början istället för bara röd
Idag fortsätter jag röda vinbärstemat och slänger in ett recept på röda vinbärsgelé. När jag kokar gelé på riktigt mogna vinbär brukar jag ibland tillsätta en liten mängd röd melatin för att vara säker på att gelén stelnar ordentligt
Gelen fyller upp magsäcken vilket gör att du känner dig mättare, den ger näring åt våra goda bakterier och dessutom bromsar den upptaget av näringsämnen så att de frigörs långsammare till blodet