Röd file recept

ROMSILL

ROMSILL

Finhacka rödlöken. 1/2 rödlök. 1 burk Röd stenbitsrom. 1. Häll av lagen från sillen och skiva sillen i bitar 2
Quorn filéer i röd het sås

Quorn filéer i röd het sås

Tillsammans med lite rester från helgen i form av bulgur, sallad, oliver och picklad rödlök blev det en helt fantastisk middag
Quorn Filéer med röd pestopasta

Quorn Filéer med röd pestopasta

3 msk röd pesto. Skär Quorn Filéer på längden och fräs dem gyllenbruna. Koka pastan, blanda med pesto och vänd ner i pannan med filéerna, låt allt bli varmt och tillsätt ruccola och oliver
Enklaste röd curry kycklingen!

Enklaste röd curry kycklingen!

Är två burkar, den ena med röd curry pasta och den andra med grön curry pasta. Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i
Filé i dragon och senapssås

Filé i dragon och senapssås

Häll i hackad röd paprika. 600 gram filé (fläsk- eller fläskytterfilé), 1 tsk vetemjöl, 2 1/2 dl matlagningsgrädde 15 %, 1/2 buljongtärning, knappt 1 msk kinesisk soja, 1 msk senap, 1 tsk paprikapulver, 1-2 tsk torkad dragon (ca 1-2 msk färsk), 1 röd paprika, salt, peppar. 1 röd paprika
Röd curry-kyckling i Crock-Pot

Röd curry-kyckling i Crock-Pot

Kan vara den godaste röda curry-gryta jag ätit – så aromrik smak och mör kyckling (kanske lite för mör)
Gorgonzolaspäckad filé

Gorgonzolaspäckad filé

800 g oxtournedos (eller älgtournedos 4 bitar) 200 g gorgonzola, mogen (gärna Colombo) salt peppar smör, till stekning 4 cl gin 3 schalottenlökar, finhackade 6 cl rött vin 4 dl viltfond, hemkokt 2 dl vispgrädde potatis, friterad (eller bakad)
Kantarellfylld filé.

Kantarellfylld filé.

Lite av kantarellfrossa kan man nog säga att vi haft i vårt kök denna helg, det gäller att passa på medan tid är
Röd currygryta med fisk

Röd currygryta med fisk

2 rödlök, finhackad. 75 g (1/4 kopp) Thai röd currypasta. 2 rödlök, finhackad. 75 g (1/4 kopp) Thai röd currypasta

Ninjago-tårta Röda Ninjan Kai

gul, röd och svart färg. Färga en liten del av marsipanen svart respektive gul och resterande röd sånär som en pytteliten del som får vara ofärgad (eller ta sugarpaste som är helt vit till prickarna i ögonen)
Gorgonzolaspäckad filé

Gorgonzolaspäckad filé

800 g oxfilé, tournedos (eller älgtournedos 4 bitar) 200 g gorgonzolaost (mogen, gärna Colombo) salt peppar smör, till stekning 4 cl gin 3 schalottenlökar, finhackade 6 cl rött vin 4 dl viltfond, gärna hemkokt (ej koncentrerad) 2 dl vispgrädde potatis, friterad (eller bakad)
INLAGD SILL

INLAGD SILL

Varva sillen med skivad röd lök eller skivad purjolök och häll på lagen. 1 skivad röd lök eller 10 cm skivad purjolök
HOT HOT SILL

HOT HOT SILL

1 chilifrukt, röd, t ex spansk peppar. 1. Skala och skiva ingefära och vitlök. Dela, kärna ur och skiva chilin