Jag fräste vitkål, morot, lök, en röd chili och vitlök i lite rapsolja kryddade med gurkmeja, curry salt och balsamvinäger sen hällde jag på krossad tomat och kokosmjölk och smakade av med ytterligare salt och en skvätt habanero
Den här gången blev det currysoppa. Skölj 3-4 dl röda linser låt ligga i kallt vatten 30 min. Skillnaden på bakning och matlagning är enkel… när man bakar måste man följa receptet slaviskt men när man lagar mat är det bara att kolla på paketet och ta nåt annat istället om man inte råkar ha några ingredienser hemma
1 st kålrot250 g bladspenat helst färsk1 st röd paprika2 st vitlöksklyftor500 g kokosgrädde1 msk gul curry1 tsk salt eller några tsk fisksås3 st vårlökar1 knippe koriander. 1 st kålrot250 g bladspenat helst färsk1 st röd paprika2 st vitlöksklyftor500 g kokosgrädde1 msk gul curry1 tsk salt eller några tsk fisksås3 st vårlökar1 knippe koriander. 1 st röd paprika. 1 st röd paprika
Långt ifrån stadens avgaser och till lika solskyddsfaktor blev vi bara rödare och rödare… ja, jo, man kan nog säga att jag är röd som en tomat helt klart, haha
En bit bröd är också gott att ha till. 1 dl torkade röda linser. Vinterns godaste soppa. För några veckor sedan hittade jag det här receptet av Ulrika Davidson på en av de godaste soppor jag smakat
½ rödlök. Eller kanske till en currysoppa. rödvinsvinäger. Skala och finhacka rödlöken. Släng ner rödlöken och låt steka i några minuter tills den början mjukna