råsurdeg. dag 1. Lägg russin och fikon i en skål, täck med vatten och låt stå över natten. dag 2. Lös upp jästen i vattnet och blanda ner resten av ingredienserna utom nötterna
råsurdeg. steg 1. Blanda allt och låt det stå 12 timmar. steg 2. Blanda degen från steg 1 med resten av ingredienserna och knåda i 15 minuter, degen ska vara kladdig
råsurdeg. råsurdeg. steg 1, fördeg. Rör ut jästen i vattnet och blanda ner surdegen och mjölet. Arbeta degen i hushållsmaskin i cirka 10 minuter, eller för hand i cirka 15 minuter
råsurdeg. skållning. Häll det kokande vattnet över mjölet och surdegen i en rymlig bunke. Blanda ingredienserna kraftigt med en slev till en jämn fast gröt
råsurdeg. Blanda alla ingredienser utom saltet och kör degen i cirka 10 minuter på låg hastighet. Tillsätt saltet, öka hastigheten och knåda till en elastisk deg i cirka 5 minuter till