Råsurdeg recept

Gotlandslimpa

Gotlandslimpa

råsurdeg. dag 1, skållning. Koka upp vattnet. Väg upp mjölet i en bunke och häll på det kokande vattnet. Låt stå över natten
Finsk råg

Finsk råg

aktiv råsurdeg. dag 1. Blanda alla ingredienser i en degbunke och kör på låg hastighet i cirka 6 minuter
Fikonbröd

Fikonbröd

råsurdeg. dag 1. Lägg russin och fikon i en skål, täck med vatten och låt stå över natten. dag 2. Lös upp jästen i vattnet och blanda ner resten av ingredienserna utom nötterna
Surdegsbröd med russin

Surdegsbröd med russin

150 g råsurdeg, eko (recept se här). Premiär för jäskorgen och så fint det blev. Inte perfekt men jo för mig perfekt
Spelt

Spelt

bubblig råsurdeg. dag 1. Blanda vatten, surdeg och allt mjöl. arbeta i 5 minuter eller tills det är en jämn och slät deg
Mellangrov

Mellangrov

bubblig råsurdeg. dag 1. Blanda allt utom saltet och arbeta i maskin i cirka 5 minuter, tills allt är blandat
Hellmanslimpan

Hellmanslimpan

råsurdeg. steg 1. Blanda allt och låt det stå 12 timmar. steg 2. Blanda degen från steg 1 med resten av ingredienserna och knåda i 15 minuter, degen ska vara kladdig
Helâine – vår variant av Poilâne

Helâine – vår variant av Poilâne

råsurdeg. råsurdeg. steg 1, fördeg. Rör ut jästen i vattnet och blanda ner surdegen och mjölet. Arbeta degen i hushållsmaskin i cirka 10 minuter, eller för hand i cirka 15 minuter
Kryddivar

Kryddivar

aktiv råsurdeg. dag 1, skållning. Blanda ihop allt i en skål. När blandningen svalnat, ställ in den i kylskåpet till nästa dag
Lettiskt rågbröd

Lettiskt rågbröd

råsurdeg. skållning. Häll det kokande vattnet över mjölet och surdegen i en rymlig bunke. Blanda ingredienserna kraftigt med en slev till en jämn fast gröt

Fröbullar

råsurdeg. Blanda alla ingredienser utom saltet och kör degen i cirka 10 minuter på låg hastighet. Tillsätt saltet, öka hastigheten och knåda till en elastisk deg i cirka 5 minuter till
Honung

Honung

råsurdeg. dag 1. Blanda alla ingredienser utom saltet till en ganska fast men elastisk deg. Arbeta degen först på låg hastighet i cirka 10 minuter
Frukt- och nötbröd

Frukt- och nötbröd

råsurdeg. dag 1. Lägg aprikoserna i en skål, täck med vatten och låt stå över natten. polish. Blanda vatten, fint rågmjöl och surdegsgrund
Äppel- och nötbröd

Äppel- och nötbröd

råsurdeg. Blanda allt förutom salt, nötter och frukt. Kör 5 minuter i en degblandare på låg hastighet, öka sedan och kör i 15 minuter till

Råsurdeg

Råsurdeg. Dag 1 morgon. 65 g fint rågmjöl, eko. 125 g kallt vatten. Blanda i en glasburk och låt stå i rumstemperatur