Råstekta rotsaker recept

Polsk svampstuvning med halloumi och rösti

Polsk svampstuvning med halloumi och rösti

Råstekta potatisrösti och någon sorts polsk stekost (som jag bytt ut mot halloumi – funkar perfekt) och sedan en mustig och senapskryddad svampstuvning, lite lik den i en rysk biff stroganoff
Apelsin lyfter torsken

Apelsin lyfter torsken

Skala och tärna rotsakerna, finhacka eller riv vitlök. Det tar ungefär en halv timme för rotsakerna att bli genomstekta
Mjölkfri matsedel vecka 46

Mjölkfri matsedel vecka 46

Den goda äppelkakan med toscatäcke står och kallnar och just nu förbereder jag de ugnsbakade rotsakerna

Mjölkfri matsedel vecka 25 2017

Kycklingfärsbiffar med spenat och ugnsbakade rotsaker. Så, då finns också veckans matsedel på plats. Jag har plockat in några av de senaste recepten och jag måste verkligen få slå ett slag för mina currydoftande vegetariska potatis- och quinoabullar som är såååå goda
Rösti - Råstekta Potatisplättar

Rösti - Råstekta Potatisplättar

Variera med olika kryddor eller andra rotsaker. Enkelt, gott och passar till mycket. Ät dem tillsammans med stekt bacon och lingonsylt, köttbiten på fredagskvällen
Älgfärskorvar med lingonyougurt

Älgfärskorvar med lingonyougurt

Innan du serverar salta och peppra  rotsakerna. Tänkte att det skulle bli älgköttbullar i enbärsgräddsås men då stod grillen ute i trädgården och ropade så jag tänkte om

Kycklingfilé med goda tillbehör

4 personer. 1 kg kycklingfiléer. 400 g färska rödbetor. färsk. 100 g spenat. 1 rödlök. 3 msk balsamvinäger. 200 g getost

Bräckt parmalindad falukorv

Smaksätt de råstekta rotfrukterna med balsamicovinäger, peppar samt olivolja. Lägg de varma rotsakerna på tallrik, falukorvsstavarna omlott ovanpå

Råstekt rotsakspytt

Sänk värmen till medel/låg och tillsätt rotsaker och lök. Låt fräsa under omrörning i ca 15 minuter eller tills rotsakerna är helt mjuka

Kalkonfilé med julfyllning

1.  Skär en längsgående ficka i filéerna. Hacka aprikoser och katrinplommon och blanda med rivet limeskal, limesaft och honung

Tabbouli, restaurangbesök i Stockholm

Jag är så nyfiken på mat från mellanöstern. Syrien och Libanon har väldigt mycket att erbjuda och jag tar gärna chansen att få en smakrik matupplevelse, bara mycket gott och lagom mätt