Råsaft citronsyra recept

Många tips för användning av aroniabär!

Många tips för användning av aroniabär!

Ta fram och drick råsaften som den är – rena hälsobomben, eller sockra och späd med vatten. Ta fram en rostfri kittel eller skål och lägg i 1 liter aroniabär, 1/2 skivad citron (välskrubbad och helst eko), och 2 tsk citronsyra. Det blir ca 0,75 l råsaft. 2 tsk citronsyra
Äppeldricka

Äppeldricka

Enkel råsaft av höstens äpplen. Slå över vattnet blandat med citronsyra, vinsyra och natriumbensoat. 1 msk citronsyra. 1 msk citronsyra
Rårörd saft

Rårörd saft

Mät råsaften och tillsätt ca 1 kg socker till varje liter, mindre, 8-9 hg, om det är söta bär (t. 40 g vinsyra (eller citronsyra)
Fläderbär & äpple!

Fläderbär & äpple!

Blev sådär tyckte jag så jag hade även i råsaft från äpplen. När det va klart kokade jag upp saften med 3 dl florsukrin och 3 tsk citronsyra. Så 1 flaska med 2/4 fläserbärssaft, 1/4 råsaft av äpple och 1/4 vatten blev bra mått. 3 tsk citronsyra
Flädersaft

Flädersaft

Ingredienser (räcker till 3 liter råsaft och spädes ungefär 1. 50 g citronsyra alt. Flädersaft Ingredienser (räcker till 3 liter råsaft och spädes ungefär 1. 3 citroner 50 g citronsyra alt

Fläderbärssaft med äpplen

Blanda den avrunna saften med socker och citronsyra (mängden socker beror på hur mycket råsaft man lyckas få ut av bären – jag räknar med fem deciliter socker till en liter saft ungefär) och koka upp alltsammans i en ren kastrull
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

citronsyra. Smaka av och tilsätt eventuellt citronsyra om du vill ha mer syra i saften. citronsyra. Tillätt socker beroende på hur mycket råsaft som du fått (6 dl/liter avrunnen råsaft)
Läcker och enkel rabarbersaft

Läcker och enkel rabarbersaft

Blanda litet råsaft och vatten och njut av läskande god rabarbersaft i midsommar.    - 2 st skivade ekocitroner   - 3 liter rabarber i bitar   - 40 g citronsyra   - 2 liter hett vatten   - ½ kg sockerVarva rabarberbitarna, citronskivorna och citronsyra i en ren hink. 40 g citronsyra

rårörd jordgubbssaft

Rör sen i socker beroende på hur mång liter råsaft det blir. Koka upp vatten och lös upp citronsyran i vattnet, låt svalna

Råsaft

Lägg i bären i vattnet blanda i citronsyran. 60 gr citronsyra. Låt stå svalt 1 1/2 dygn. Rör i socker och konserveringsmedlet tills allt är upplöst 3 kg bär