Ta fram och drick råsaften som den är – rena hälsobomben, eller sockra och späd med vatten. Ta fram en rostfri kittel eller skål och lägg i 1 liter aroniabär, 1/2 skivad citron (välskrubbad och helst eko), och 2 tsk citronsyra. Det blir ca 0,75 l råsaft. 2 tsk citronsyra
Blev sådär tyckte jag så jag hade även i råsaft från äpplen. När det va klart kokade jag upp saften med 3 dl florsukrin och 3 tsk citronsyra. Så 1 flaska med 2/4 fläserbärssaft, 1/4 råsaft av äpple och 1/4 vatten blev bra mått. 3 tsk citronsyra
Ingredienser (räcker till 3 liter råsaft och spädes ungefär 1. 50 g citronsyra alt. Flädersaft Ingredienser (räcker till 3 liter råsaft och spädes ungefär 1. 3 citroner 50 g citronsyra alt
Blanda den avrunna saften med socker och citronsyra (mängden socker beror på hur mycket råsaft man lyckas få ut av bären – jag räknar med fem deciliter socker till en liter saft ungefär) och koka upp alltsammans i en ren kastrull
citronsyra. Smaka av och tilsätt eventuellt citronsyra om du vill ha mer syra i saften. citronsyra. Tillätt socker beroende på hur mycket råsaft som du fått (6 dl/liter avrunnen råsaft)
Blanda litet råsaft och vatten och njut av läskande god rabarbersaft i midsommar. - 2 st skivade ekocitroner - 3 liter rabarber i bitar - 40 g citronsyra - 2 liter hett vatten - ½ kg sockerVarva rabarberbitarna, citronskivorna och citronsyra i en ren hink. 40 g citronsyra
Lägg i bären i vattnet blanda i citronsyran. 60 gr citronsyra. Låt stå svalt 1 1/2 dygn. Rör i socker och konserveringsmedlet tills allt är upplöst 3 kg bär