Råsaft bär recept

Många tips för användning av aroniabär!

Många tips för användning av aroniabär!

Ta fram och drick råsaften som den är – rena hälsobomben, eller sockra och späd med vatten. Snabbplockade är de och dubbelt så nyttiga som blåbär, så jag måste bara prova om de går att göra något gott av dem
Rårörd saft

Rårörd saft

Krossa bären, (de behöver inte repas), enklast med händerna eller en mosstöt. Mät råsaften och tillsätt ca 1 kg socker till varje liter, mindre, 8-9 hg, om det är söta bär (t. 1 Använder man bär, särskilt vinbär, som inte är riktigt mogna geléar sig saften. 2 Att man sätter till atamonen i första skedet beror på att risken för jäsning är störst när man har bären med. 3 l bär (mogna)

Fläderbärssaft med äpplen

Blanda den avrunna saften med socker och citronsyra (mängden socker beror på hur mycket råsaft man lyckas få ut av bären – jag räknar med fem deciliter socker till en liter saft ungefär) och koka upp alltsammans i en ren kastrull
Svartvinbärssaft

Svartvinbärssaft

Att göra svartvinsbärssaft är busenkelt. Allt du behöver är bären, kastrull, socker, något att sila saften genom och flaska för förvaring
Rönnbär från min "vilda" trädgård

Rönnbär från min "vilda" trädgård

Torkat, frusit in, gjort marmelad, björnbär och rönnbärssylt, rönnbärsgelé, kvass med rönnbär, smaksatt min kombucha med rönnbär och till sist råsaft med rönnbär och gröna druvor
Socker - vilket ska man välja? - Del 3

Socker - vilket ska man välja? - Del 3

Isomaltulos består av en glukos- och en fruktosmolekyl, men denna naturliga sammansättning förstörs vid raffinering och kristallisering av råsaften från sockerrör

Lingondricka

Koka upp och låt blandningen sjuda medan bären mjuknar. Blanda ner sockret (sockermängden kan variera beroende på hur mycket saft du får ut – jag räknar ungefär 5 dl socker till en liter råsaft) lite i taget tills det löst sig och ge saften ett kort uppkok till
Bärvatten

Bärvatten

råsaft av bär - t ex jordddgubbar - blåbär och hallon. Bärvattnet görs av bärsaften som får rinna av bären när man gör exempelvis paj
Kombucha

Kombucha

10-20% råsaft eller juice, citrusjuice. 20-30% mixad eller mosad frukt eller bär. FÖRSTA JÄSNING. 2 liter vatten

Muskel-milkshake.

Förövrigt köpte jag mig en råsaft centrifug här om dagen, om det var en tävling att köpa mest onödiga saker, så skulle jag nog iallafall komma till final
Raw Bluberry Juice Oatmeal with Raw Cashew Bar Bites

Raw Bluberry Juice Oatmeal with Raw Cashew Bar Bites

Råsaft är juice som har pressats i en råsaftscentrifug och inte har några tillsatser. Jo, blåbär är verkligen en hälsoprodukt som vi i Sverige har den stora glädjen (och lyxen) att kunna plocka färska från skogen
Lingonpaj med kolasås

Lingonpaj med kolasås

Om jag hinner ska jag plocka in lite mer senare i höst och pressa till råsaft. Vem behöver gojibär och acai när vi har våra svenska bär
Bovetegröt & Syra – Bas balansen

Bovetegröt & Syra – Bas balansen

råsaft. bär. Helt bovete, mandelmjölk, bär och mandlar, ja där har ni min frukost. Servera gröten med mandelmjölk/ valfri växtmjölk, bär, frön och nötter

Nu kan du lagra eget vin hemma med dessa verktyg

Det är valfritt att sila bort skal och kärnor och jäsa vidare med råsaften. Sommelier innebär en som jobbar med viner fick jag lära mig av en av gästerna som driver instgramkontot @godasmaker
Svartvinbär-och rabarbersaft

Svartvinbär-och rabarbersaft

Jag provade att koka saft på en blandning av svarta vinbär och rabarber i förra veckan och det blev riktigt lyckat
Min fars dag-meny

Min fars dag-meny

Vinbärsuppkok.   Skölj vinbären, ta bort stjälkarna och lägg bären i en liten kastrullmed socker och vatten (det går även bra att använda frysta bär)