Råraka med lax recept

Råraka med rökt lax

Råraka med rökt lax

600 g potatis fast, och skalad 2 dl crème fraîche 400 g rökt lax 1 rödlök 1 citron olja smör salt dill, plockad
Frasig råraka med kallrökt lax

Frasig råraka med kallrökt lax

2 personer (eller 4 förrättsportioner) 4-5 potatisar 1 liten lök 1 nypa salt 2 msk smör 100 gram kallrökt lax ca 1 dl. 100 gram kallrökt lax
Råraka med rökt lax

Råraka med rökt lax

Skala och grovriv potatisen, blanda med saltet. Lägg upp laxen. Smaka av med pepparrot. Servera till rårakorna och toppa med sås
Råraka med rökt lax

Råraka med rökt lax

Hetta upp olja och smör i en stekpanna, välj en panna som passar den storleken du vill ha på rårakan
Råraka på rotfrukter med rökt lax och löjromssmetana

Råraka på rotfrukter med rökt lax och löjromssmetana

Råraka600 g potatis 100 g morot 100 g gulbeta 0,5 tsk salt 2 msk smör 2 msk rapsolja. Tillbehör1 förp grön sparris [8 st] 300 g kallrökt lax (i skivor) 1 citron, zest groddar, till servering (tex, shiso, daikon, atsinakrasse, china rosé) dill
Råraka med lax

Råraka med lax

Blanda samman det rivna med salt. Lägg upp rakorna på portionstallrikar och lägg lite sallad, minifraiche och lax på dem
Råraka med crème fraîche, lax och gurka

Råraka med crème fraîche, lax och gurka

Det går liksom inte bara att gå förbi burken i affären utan att lägga ner den i korgen för man vet att det finns något man kommer vilja laga, som man inte har haft tillfälle att laga sedan sist man var hemma i Sverige där hyllmetrarna är fyllda med denna vara
Rårakor med laxröra

Rårakor med laxröra

Som topping blandade jag till en röra medlax, ägg, crème fraiche och färskost, salt och peppar. lägg rårakorna på bakplåtspapper och täck över med folie, men stek i stekpanna innan servering, då blir rårakorna knapriga och goda
Råraka

Råraka

Men jag skulle nog servera det till förrätt med lite goda tillbehör, till lax tyckte jag det blev lite väl mycket fett