Jag har alltid i solrosfrön och linfrön. 25 g salt ( kan tyckas mycket men det behövs för smaken)1-2msk honung eller lite socker (det jäser bättre då)2 dl solrosfrön2 dl Linfrö2-5 tsk Kummin eller anis, fänkål eller torkade korianderfrönSteg 1 (På kvällen)Rör ut 1-2 dl rågsurdegsgrund tillsammans med 6 dl ljummet vatten och 6,5 dl/400g rågmjöl. 2 dl solrosfrön
Rågsurdegsbröd med äpple och solrosfrön. Istället för valnötter har jag solrosfrön till exempel. Hos Pain de Martin hittade jag ett recept på surdegsbröd med äpple och valnötter
Ett rågsurdegsrågbröd som innehåller ca 1/3 vetemjöl, 1/3 rågmjöl och 1/3 rågkross med solrosfrön och linfrön. Se Camilla Plum när hon bakar denna typ av danskt rågsurdegsbröd som hon kallar Mogens bröd0,5 l rågkross0,5 l grovt rågmjöl7-8 dl vatten3 dl aktiv surdeg0,5 l vetemjöl6 msk brödsirap -- Mängden sirap som tillsätts degen beror på hur sur din surdeg är. Se Tankar om bröd1 msk salt½ dl krossade linfrön2 dl solrosfrönev ½ tsk torrjästGör så här. Rågsurdegsbröd bör inte ätas första dagen utan ätas efter 2 till 3 dagar eftersom brödet behöver mogna. 1/3 rågkross med solrosfrön. 2 dl solrosfrön