Rågsikt vetegroddar recept

Långpannelimpa med vetegroddar

Långpannelimpa med vetegroddar

I min version uteslöt jag fiberex, ökade mängden vetegroddar samt bytte ut grahamsmjölet och vetemjölet mot rågsikt
Nyttigare morotsmuffins!

Nyttigare morotsmuffins!

3 3/4 dl rågsikt. 1 dl dinkelmjöl (egentligen vetegroddar). 3 3/4 dl rågsikt. 1 dl dinkelmjöl (egentligen vetegroddar)
Anna Skipper bröd

Anna Skipper bröd

2,5 dl dinkelmjöl1 dl grahamsmjöl1,5 dl rågsikt1,75 dl fyrkornskross0,5 dl vetegroddar0,5 tsk havssalt2 tsk bikarbonat1 msk blandade brödkryddor0,5 liter filmjölk0,25 dl sirapBlanda alla torra ingredienser. 1,5 dl rågsikt. 0,5 dl vetegroddar
Grov filmjölkslimpa med lingon och kanel

Grov filmjölkslimpa med lingon och kanel

4 1/2 dl rågsikt. 1 1/2 dl vetegroddar. 4 1/2 dl rågsikt. 1 1/2 dl vetegroddar. Som jag har längtat efter jul, ledighet, Umeå och att träffa familj & vänner
Rågröd i lergryta

Rågröd i lergryta

Tillsätt rågsikt och vetemjöl. dl vetegroddar. 6 dl rågsikt. På kvällen. Lös upp jästen i 1 ½. dl vatten. Rör i 3 dl rågmjöl
Hälsobröd utan nötter

Hälsobröd utan nötter

3 dl rågsikt. 2 dl vetegroddar. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan sirapen och lättfilen. Blanda väl
Mumsigt rågbröd i perfekta portionsbitar

Mumsigt rågbröd i perfekta portionsbitar

Dock mixtrade jag lite med receptet och ersatte 2 dl rågflingor med drygt 1 dl havregryn och 1 dl vetegroddar Ingredienser till ca 20 st 50g smör eller margarin 1 paket jäst 5 dl vatten (37°C) 2 msk mörk baksirap (funkar med vanlig sitap eller strösocker också - man tar vad man har) 1½ tsk salt 10 dl rågsikt 1 dl havregryn (drygt) 1 dl vetegroddar Gör så här Smula jästen i en bunke Värm vattnet till fingervarmt och häll det i bunken, rör tills jästen löser sig Klicka i smöret (går bäst om det är rumsvarmt eller värms i mikron några sekunder) Tillsätt sirap och salt, gryn och groddar, blanda och låt svälla lite Tillsätt rågsikten och kör i matberedare ca 3 min tills degen ser jämn och smidig ut, den ska vara ganska kladdig. Låt jäsa i bunken ca 30 min Smörj och mjöla en långpanna Häll den jästa degen i långpannan och platta ut den med slickepott eller mjölade handflator Nagga degen och skåra 20 rutor med mjölad kniv Strö gärna över lite vetegroddar eller frön som dekoration Låt jäsa 30-40 min Värm ugnen till 225°C Grädda bröden mitt i ugnen 15-20 min Låt svalna på galler, bryt sedan isär bröden och njut. 2 dl rågflingor med drygt 1 dl havregryn och 1 dl vetegroddar Ingredienser till ca 20 st 50g smör eller margarin. 10 dl rågsikt. 1 dl vetegroddar Gör så här Smula jästen i en bunke Värm vattnet till fingervarmt och häll det i bunken, rör tills jästen löser sig Klicka i smöret
Annas nyttiga bröd

Annas nyttiga bröd

3 dl rågsikt. 1 dl vetegroddar. Sätt ugnen på 175 c. Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen och sirapen
Urbans tyska surdegsbröd

Urbans tyska surdegsbröd

8 dl rågsikt. 1 dl vetegroddar. Lös upp 10 g jäst i 4,5 dl ljummet vatten. Rör ihop raskdegen och låt den sedan mogna i tre timmar
Maria Bröd

Maria Bröd

2 dl grovt fint rågmjöl eller rågsikt. 2 dl Vetegroddar. Obs. sätts in i kall ugn. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunka, även Bikabonatet, för att det ska bli jämt blandat
Fulbröd, Stenmark och en sirapslimpa

Fulbröd, Stenmark och en sirapslimpa

2 msk vetegroddar. 1,5 dl rågsikt. 2 msk vetegroddar. 1,5 dl rågsikt. När jag var liten åt jag ALLTID rostad Skogaholmslimpa med smör och en klick Kalles kaviar när jag kom hem från skolan
Högbobrödet

Högbobrödet

2 msk vetegroddar. 1 1/2 dl rågsikt. Blanda först alla torra ingredienser innan filmjölken och sirapen tillsätts
Filmjölkslimpa

Filmjölkslimpa

Sätt ugnen på 175 grader 2 limpor Blanda 5 dl vetemjöl, 2 grahamsmjöl, 3 dl rågsikt , 2 dl vetegroddar ,2 dl sesamfrön ,1 tsk salt ,4 tsk bikarbonat , 2 dl valfria torkade bär, 1 dl solrosfrön. 3 dl rågsikt ,. 2 dl vetegroddar ,
Evas stora grova bröd

Evas stora grova bröd

1 ½ dl vetegroddar. 8 dl (440g) rågsikt. Lägg rågkrossen i en skål och häll på kokande vatten. Låt svalna. Smula jästen i degskålen

Vad väger torrvaror?

Rågsikt. Vetegroddar. Rågsikt. Vetegroddar. Mjölsort. Gram per dl. Vetemjöl. 60-67 g. Rågmjöl. 55 g. Fint rågmjöl. 50 g. Potatismjöl