Rågsikt kardemumma recept

Fruktbröd

Fruktbröd

Antagligen beror det på kardemumman som ger brödet dess härliga smak eller så är det frukten och nötterna som drar tankarna till julen
baka julens vörtbröd

baka julens vörtbröd

Byter dock ut en del av rågsikten mot grovt rågmjöl vilket ger ett lite grövre bröd som jag gillar. 5 msk malen kardemumma. 9 dl rågsikt. 5 msk malen kardemumma. 9 dl rågsikt
En variant av hönökaka

En variant av hönökaka

Tillsätt salt, sirap och rågsikt. Summan av kardemumma är att detta är ett mycket användbart bröd som dessutom smakar supergott
Leilas fantastiska vörtbröd

Leilas fantastiska vörtbröd

10,5 msk malen kardemumma. 113,5 dl rågsikt. 50 g färsk jäst 3 dl porter 2,5 dl julöl 50 g smör 0,5 dl raposolja 1 dl mörk brödsirap 0,5 msk malen pomerans 1,5 msk malen ingefära 1 msk malen nejlika 0,5 msk malen kardemumma 1 msk salt 13,5 dl rågsikt 3 dl russinLös upp jästen i en bunke med porter, julöl, olja och sirap
Saftigaste kanelbullarna av Maria Blohm

Saftigaste kanelbullarna av Maria Blohm

5 g malen kardemumma. 150 g Kungsörnen Rågsikt. 1. Väg upp alla ingredienser, smula ner jäst och arbeta degen i en degblandare/hushållsassistent i ca 12-13 minuter på lägsta hastighet
Hembakat vörtbröd

Hembakat vörtbröd

11 tsk kardemumma. 110 dl rågsikt. 50g jäst. 11 flaska porter, 33 cl. 11 flaska julmust, 33 cl. 1100g smör. 11/2 msk mald ingefära
Morotsbröd, Päronmuffins och fin ledig dag!

Morotsbröd, Päronmuffins och fin ledig dag!

Jag fick lust att baka, så det blev först lite Morotsbröd och sen även Päronmuffins med kardemumma. Dela päronet i bitar (storlek efter smak) och blanda med kanel, socker och kardemumma
Vörtbröd

Vörtbröd

200 g (3 1/2 dl) rågsikt. 1 tsk kardemumma. 200 g (3 1/2 dl) rågsikt. 1 tsk kardemumma. Bakade lite härligt gott vörtbröd i veckan
Surdegsbröd av vörtkaraktär

Surdegsbröd av vörtkaraktär

3 2/3 dl rågsikt. 1 tsk malen kardemumma. Dag1. Mät upp det heta vattnet i en bunke och rör ner mjölet med en trägaffel
Minivörtbröd

Minivörtbröd

Tillsätt must, rågsikt, vetemjöl, smör, olja, sirap och kryddor. kardemumma, stött. rågsikt, (660 g). Ingredienser 50 g jäst 3 dl porter 3 dl julmust 12 dl rågsikt, (660 g) 2 dl vetemjöl special 50 g smör, rumsvarmt 2 msk rapsolja 1,5 dl mörk sirap 1 msk pomeransskal, malda 1 tsk ingefära, mald 1 tsk kryddnejlika, mald 1 tsk kardemumma, stött 2 tsk salt
Vörtbröd med surdeg

Vörtbröd med surdeg

1 tsk mortlad kardemumma. 800 g rågsikt. 1 tsk mortlad kardemumma. 800 g rågsikt. I år bakade jag vörtbröd med lite surdeg och reducerad svagdricka
Vörtbröd

Vörtbröd

Arbeta sist ner rågsikten tills degen släpper ifrån kanterna. kardemumma. rågsikt - ca. Smält smöret tillsätt porter och svagdricka värm till 37º
Valnötsbröd med Aprikos

Valnötsbröd med Aprikos

16-18 dl mjöl (hälften vetemjöl/rågsikt). 16-18 dl mjöl (hälften vetemjöl/rågsikt). Hade satt en surdegsgrund på tillväxt  för 4 dagar sen men några ovälkommna gäster hade flyttat in under natten så det blev inget surdegsbröd som det var tänkt
Vörtfrallor med tranbär

Vörtfrallor med tranbär

ca 17 dl rågsikt. 2 tsk nymald kardemumma. ca 17 dl rågsikt. 2 tsk nymald kardemumma. Jag gillar vörtbröd till jul, här är det i form av frallor
Knäckebröd

Knäckebröd

Kardemumma. 2 dl rågsikt. Värm mjölken till ca 37 grader. Lägg i salt och honung. Rör om. Blanda i dom andra ingredienserna
Solroskavring i långpanna

Solroskavring i långpanna

Tag kardemumma och linfrö efter eget tycke och smak. 19 dl rågsikt. ½ - 1 msk kardemumma. Blanda ihop alla ingredienserna i en stor bunke