Tillsätt sirap, salt, rågsikt och det mesta av vetemjölet. För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad. 6 dl rågsikt
Äter dem med lagrad prästost och hemmagjord apelsinmarmelad. Kumminknäcke25 g jäst5 dl vatten (ljummet)2 tsk salt6 dl rågmjöl (grovt)3 dl rågsikt3 dl vetemjöl3 tsk hel kummin (stöt den i mortel)3 tsk sesamfrönSmula jästen i en bunke och tillsätt vattnet. 3 dl rågsikt
Arbeta in rågsikten och nästan allt vetemjöl. Till allt det salta på julbordet passar det perfekt med en söt limpa och jag brukar varje år göra den här goda limpan som sötas med sirap och apelsinmarmelad
Apelsin-kakao-limpa med apelsinmarmelad är en speciell smakkombination som du kanske gillar. 50 g jäst5 dl vatten0,5 dl rapsolja (500 g)1 dl ljus sirap2 tsk salt1 msk rivet apelsinskal1 tsk brödkryddorca 18 dl rågsikt1. ca 18 dl rågsikt
Från ön Grinda i Stockholms skärgård kommer denna goda limpa med apelsinmarmelad och brödkryddor. 1 dl apelsinmarmelad. 4/5 dl apelsinmarmelad. 13 dl rågsikt. 1 dl apelsinmarmelad. 4/5 dl apelsinmarmelad. 13 dl rågsikt
Bakade scones på dinkelmjöl och rågsikt till frukost idag. Frall-scones på dinkelmjöl2,5 dl dinkelmjöl1,5 dl rågsikt50g smörSalt3 tsk bakpulver 2 dl turkisk yoghurt (mjölk, eller filmjölk)Blanda torra ingredienser med smör. Forma till scones eller frallorIn i ugnen i 12-15 min 220•Serverades med gräddost och mammas hemmagjorda apelsinmarmelad och jordgubbsmarmelad. 1,5 dl rågsikt
Arbeta först in rågsikt och sist vetemjöl till en fast deg. Rör ut jästen i en del av vattnet och tillsätt resten av vattnet, oljan, saltet (apelsinmarmeladen) och groddar eller kli