Rågscones recept

Rågscones (100% råg, vetefritt, vegan)

Rågscones (100% råg, vetefritt, vegan)

Rågscones. Saftiga och goda rågscones bakade på 100 % grovt rågmjöl och bara några få ingredienser. Jag som många andra väljer glutenfritt av hälsoskäl och är inte allergiska mot gluten
Grova rågscones

Grova rågscones

Godmorgon. Hur fantastiskt är det inte med lördagar, sitter i soffan och blickar ut mot snötäckta hus och glittrande granar
Rågscones med solrosfrön

Rågscones med solrosfrön

Rågscones med solrosfrön ca 12 st. Rågscones med solrosfrön ca 12 st. Gårdagens fredagskänsla slog alla rekord
Rågscones

Rågscones

Blanda rågflingor, fullkornsvetemjöl, bikarbonat och salt. Skär kylskåpskallt smör eller margarin i bitar och finfördela till en grynig massa i de torra ingredienserna
Rågscones

Rågscones

Mät upp rågmjölet, jäsmedlet och saltet i en skål. Skär fettet i småbitar och finfördela dem i mjölblandningen till en grynig massa
Rågscones

Rågscones

Ugn. 250°. Mät upp rågmjölet, jäsmedlet och saltet i en skål. Skär fettet i småbitar och finfördela dem i mjölblandningen till en grynig massa
Rågscones i muffinsform

Rågscones i muffinsform

Härlig frukost med Rågflingor. Perfekt att klicka ner i muffinsformar, mindre kladd och lite snabbare. Tyvärr hann jag äta upp det mesta innan jag fotade för det var så gott

Rågscones

1.  Blanda rågflingor, fullkornsvetemjöl, bikarbonat och salt. Skär kylskåpskallt smör eller margarin i bitar och finfördela till en grynig massa i de torra ingredienserna

Rågscones

1.  Mät upp rågmjölet, jäsmedlet och saltet i en skål. Skär fettet i småbitar och finfördela dem i mjölblandningen till en grynig massa