Rågrutor recept

Rågrutor (100 % rågmjöl)

Rågrutor (100 % rågmjöl)

Saftiga, goda, nyttiga och lättbakade rågrutor. Nytt favoritrecept på frukostbröd. Det här är en typ av bröd som jag har haft i bakhuvudet och tänkt på att ta fram recept på under ett par år faktiskt
Rågrutor i långpanna

Rågrutor i långpanna

JJag gillar enkla recept med liten arbetsinsats. Det här var ett sånt. Behöver ingen maskin och enkla ingredienser
Rågrutor

Rågrutor

50 g jäst 0,5 dl olja eller  50 g smör 5 dl mjölk 1 msk brödsirap eller  1 msk ljus sirap 1,5 tsk salt ev
Rågrutor – recept

Rågrutor – recept

1 1/2 dl solroskärnor+ 5 dl kokande vatten. 125 g jäst, ½ paket
Rågrutor med havre och morot

Rågrutor med havre och morot

1. Koka upp vattnet till skållningen och häll det över havregrynen som mätts upp i en degbunke. Rör om till en kladdig gröt och låt svalna till rumsvarm temperatur
Rågrutor med rotfrukter och kärnor

Rågrutor med rotfrukter och kärnor

Der finns gott om ”rutor” uti butikerna, men de lovar mer än de smakar. Allt som oftast sägs de smaka massor, lovar guld och gröna skogar…bla bla bla
Rågrutor med russin

Rågrutor med russin

De här rågrutorna är något åt det senare hållet. Ett gott bröd behöver inte vara svårt att baka. Vist är det kul att lyckas med ett bröd som kräver mycket pyssel och har många moment, men bröd som man bara ”rör ihop” är så smidigt

Nybakade rågrutor

Receptet är nästan som på mjölpaketet. Men jag byter mjölken mot fil/gräddfil och låter degvätskan vara kall
Rågrutor

Rågrutor

Grädda rågrutorna i 15-20 minuter. Smält smöret och häll i filmjölken i kastrullen. Värm till max 37 grader
Rågrutor

Rågrutor

Saftigt härligt långpannebröd. igen. men så enkelt o gott. 50 g jäst. 5 dl mjölk. 3 msk honung. 2 tsk brödkryddor
LÄTTBAKADE RÅGRUTOR

LÄTTBAKADE RÅGRUTOR

Rågrutor. //Malin Rågrutor. Hade ett halvt paket jäst i kylskåpet som började se lite trött ut. Så även om sen kvällsbakning inte är det optimala, så fick det bli så
Rågrutor med morötter och quinoa

Rågrutor med morötter och quinoa

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt kallt vatten och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, sirap, riven morot, sköljd quinoa, rågmjöl och vetemjöl