Saftiga, goda, nyttiga och lättbakade rågrutor. Nytt favoritrecept på frukostbröd. Det här är en typ av bröd som jag har haft i bakhuvudet och tänkt på att ta fram recept på under ett par år faktiskt
1. Koka upp vattnet till skållningen och häll det över havregrynen som mätts upp i en degbunke. Rör om till en kladdig gröt och låt svalna till rumsvarm temperatur
De här rågrutorna är något åt det senare hållet. Ett gott bröd behöver inte vara svårt att baka. Vist är det kul att lyckas med ett bröd som kräver mycket pyssel och har många moment, men bröd som man bara ”rör ihop” är så smidigt
Rågrutor. //Malin Rågrutor. Hade ett halvt paket jäst i kylskåpet som började se lite trött ut. Så även om sen kvällsbakning inte är det optimala, så fick det bli så
Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt kallt vatten och rör ut jästen i vattnet. Tillsätt rumsvarmt smör, salt, sirap, riven morot, sköljd quinoa, rågmjöl och vetemjöl