Tillsätta därefter allt rågmjöl och rör om. Senaste tiden har nässlorna vuxit i full fart ute i naturen och vi har passat på med mamma att plocka så mycket vi hittat
Tillsätt de förvällda nässlorna och mixa dem med en stavmixer så att de blir till mindre bitar. 1 dl rågmjöl. 5 dl nässlor (förvällda). 1 dl rågmjöl. 5 dl nässlor
Panera i rågmjöl och sedan ströbröd och stek i smör. potatismos kryddat med torkade nässlor. Jag brukar steka strömming med olika fyllningar, ibland har jag dill och tomat, ibland pepparrot, ibland kaviar
0,5 dl torkade nässlor. 0,5 dl grovt rågmjöl. 0,5 dl torkade nässlor. 0,5 dl grovt rågmjöl. DET HAR GÅTT mer än ett år sedan jag senast bakade med min surdeg
Häll kokspadet över rågmjölet och rör om. Skölj nässlorna noga i vatten. Häll sedan på nässlorna. Nässlor ger extra smak, vitaminer och mineraler men också en svag, grön ton åt det här grova brödet
Kavla ut dem med vanlig kavel, och använd lite rågmjöl så degen inte fastnar på kaveln. Ett alternativ är att blanda hackad spenat eller hackade nässlor i degen