Häll i rivet päron, linfrön, sirap och rågmjöl och fortsätt blanda. 1,5dl hela linfrön. 2,4l grovt rågmjöl. Dela degen i 24st bitar och vrid varje bit i grovt rågmjöl till en "limpa", lägg upp på plåtar med bakplåtspapper under, 4st per bleck/plåt. 1,5dl hela linfrön. 2,4l grovt rågmjöl
1 dl rågmjöl. 8 dl rågsikt eller grovt rågmjöl eller 50/50. ½-1 dl linfrön. På kvällen. Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke
Rör därefter i rågmjöl och havregryn tills det är en kladdig deg. Ingredienserlite jäst (1/8 paket)vatten (1-2 dl)olivolja (ganska rikligt)fint rågmjölhavregrynvetemjölörtsaltrosmarinfrön (exempelvis sesam- och linfrön)havssalt (med rosmarin i mitt fall)Blanda ut jäst i vatten
Detta smaksatt med pumpakärnor, linfrön, och yoghurt, kombinerat med grahams-, råg- och vetemjöl. Värm sirap och vatten till fingertemp, pensla bröden med detta, och strö över pumpakärnor samt linfrön
2 dl rågmjöl. 1 dl linfrön. Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela sedan upp den i två bakpappersklädda långformar och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 2 timmar