Rågmjöl linfrö recept

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Mättande är den också av alla frön och det grova rågmjölet
Vridna päronlimpor med linfrön toppade med grovt rågmjöl!

Vridna päronlimpor med linfrön toppade med grovt rågmjöl!

Häll i rivet päron, linfrön, sirap och rågmjöl och fortsätt blanda. 1,5dl hela linfrön. 2,4l grovt rågmjöl. Dela degen i 24st bitar och vrid varje bit i grovt rågmjöl till en "limpa", lägg upp på plåtar med bakplåtspapper under, 4st per bleck/plåt. 1,5dl hela linfrön. 2,4l grovt rågmjöl
Grovt bröd med linfrö

Grovt bröd med linfrö

1 dl hela linfrön. 2 dl grovt rågmjöl. 1 dl hela linfrön. 2 dl grovt rågmjöl. Ett gott grovt bröd som blir saftigt av skållningen
Rågbullar med linfrön

Rågbullar med linfrön

20 st 6 dl vatten 25 g jäst 2 dl havregryn 1 dl linfrön 3 dl rågmjöl 11 dl vetemjöl 2 msk mörk sirap 1 msk honung 1 tsk salt 1. 1 dl linfrön. 3 dl rågmjöl
Surdegsbröd gjort på grovt rågmjöl

Surdegsbröd gjort på grovt rågmjöl

1 dl rågmjöl. 8 dl rågsikt eller grovt rågmjöl eller 50/50. ½-1 dl linfrön. På kvällen. Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke
Danskt rågbröd med klippt råg, solrosfrön och linfrön.

Danskt rågbröd med klippt råg, solrosfrön och linfrön.

2,5 dl (250 g) vatten 3 dl (150 g) klippt råg/rågkross 1,5 dl (100 g) solrosfrö 2 msk (30 g) linfrö 2 tsk (12 g) salt Bortgörning dag 2. 1 pkt (50 g) KronJäst för Matbröd, färsk 1 påse (150g) KronJäst Surdeg råg, färsk 2,5 dl (250 g) vatten 6 dl (340 g) grovt rågmjöl 1 dl (150 g) sirap, brun 2,5 dl (150 g) vetemjöl special
Kex med havssalt, sesam- och linfrön

Kex med havssalt, sesam- och linfrön

Rör därefter i rågmjöl och havregryn tills det är en kladdig deg. Ingredienserlite jäst (1/8 paket)vatten (1-2 dl)olivolja (ganska rikligt)fint rågmjölhavregrynvetemjölörtsaltrosmarinfrön (exempelvis sesam- och linfrön)havssalt (med rosmarin i mitt fall)Blanda ut jäst i vatten
Höstbröd med pumpakärnor, linfrön och graham

Höstbröd med pumpakärnor, linfrön och graham

Detta smaksatt med pumpakärnor, linfrön, och yoghurt, kombinerat med grahams-, råg- och vetemjöl. Värm sirap och vatten till fingertemp, pensla bröden med detta, och strö över pumpakärnor samt linfrön
Surdegsbröd med linfrön

Surdegsbröd med linfrön

1 dl rågmjöl. 7 dl mjöl, t ex 2 dl rågsikt, 5 dl specialvetemjöl eller 1 dl rågmjöl och 6 dl rågsikt etc. 1 dl hela linfrön. 1 dl rågmjöl. 1 dl rågmjöl. 1 dl hela linfrön
Runda surdegsbröd med linfrön

Runda surdegsbröd med linfrön

Detta bröd med linfrön och rågflingor bakade jag för några dagar sedan, och det blev - precis som surdegsbröd brukar bli - väldigt gott
Enkelt grovbröd med linfrö

Enkelt grovbröd med linfrö

Blanda mjöl och linfrö. 1 dl linfrö. 400 g rågmjöl. Häll vatten och filmjölk i köksmaskinen. Smula ner jäst, tillsätt honung och salt
Gott, nyttigt bröd med Valnötter

Gott, nyttigt bröd med Valnötter

2 dl fint rågmjöl. 1 dl krossade linfrö. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och häll sist på sirap och filmjölk
Nyttigt viktväktarbröd

Nyttigt viktväktarbröd

2 dl rågmjöl. 1 dl linfrön. Blanda alla ingredienser till en gröt. Dela sedan upp den i två bakpappersklädda långformar och grädda i nedre delen av ugnen på 150 grader i ca 2 timmar