Småländska rågkringlor5 dl mjölk (jag använde sojamjölk vilket också fungerade utmärkt, det går även använda sur mjölk eller sur grädde)5,5 hg vetemjöl5 hg grovt rågmjöl350 g smält smör2,5 dl strösocker25 g bakpulver25 g hjorthornssaltBlanda de torra ingredienserna, häll på smöret blandat med mjölken och rör ihop till en deg
och Rågkringlor. Börjar med ett recept på ett gott och nyttigt mellanmål, grova rågkringlor. Grova rågkringlor ca 10-12 st. Grova rågkringlor ca 10-12 st
Den senaste tiden har jag köpt rågkringlor i vår närbutik som vi brukar äta på kvällen när det suger i tarmen, men dyra är de så jag bestämde mig för att baka ett gäng själv
Den senaste tiden har jag köpt rågkringlor i vår närbutik som vi brukar äta på kvällen när det suger i tarmen, men dyra är de så jag bestämde mig för att baka ett gäng själv
Mormors kringlor är ljusa, men riktiga rågkringlor är också gott. Småländska rågkringlor. Min mormor bakade de godaste kringlorna som finns, nu bakar min mamma dem
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg, dela degen i 3 lika delar, kavla ut delarna och skär i små bitar forma till runda kringlor