Rågflingebullar recept

Fiberrika rågflingebullar

Fiberrika rågflingebullar

Vi byter därför, mer än gärna, ut dagens våffla mot dessa fiberrika rågflingebullar istället. Idag är det Jungfru Maria bebådelsedag och därmed också våffeldagen
Rågflingebullar GI-bröd

Rågflingebullar GI-bröd

Smula jästen i en degbunke. Se till att matoljan blir rumsvarm eller blanda den med vattnet och värm till 37°C
Rågflingebullar GI-bröd

Rågflingebullar GI-bröd

50 g jäst 0,5 dl olja 5 dl vatten 1 msk honung eller  1 msk brödsirap 2 tsk salt 1 dl rågkross eller  1 dl vetekross eller något annat fiberrikt 3 dl rågflingor eller  3 dl havregryn ca 10 dl lantbrödsmjöl
Rågflingebullar

Rågflingebullar

Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt vattnet. Värm till 37° och häll över jästen. Rör tills den lösts upp
Uppdaterat recept: Rågflingebullar GI-bröd

Uppdaterat recept: Rågflingebullar GI-bröd

För en sats rågflingebullar. Smula ner jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37°C. (Om oljan är kylskåpskall kan man värma den tillsammans med vattnet till 37°C
Rågflingebullar

Rågflingebullar

50 g jäst 50 g smör eller margarin 4 dl vatten 2 dl filmjölk 1 tsk salt 1/2 dl brödsirap 6 dl rågflingor 9 dl vetemjöl special

Rågflingebullar

Smula jästen i en degbunke. Se till att matoljan blir rumsvarm eller blanda den med vattnet och värm till 37 grader

Rågflingebullar

Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt vattnet. Värm till 37° och häll över jästen. Rör tills den lösts upp

Fiberrika rågflingebullar

Häll rågkross och rågflingor i en degskål. Tillsätt salt och matfett. Slå över kokande vatten och rör om

Rågflingebullar

1.  Smula jästen i en skål. Smält smöret och tillsätt vattnet. Värm till 37° och häll över jästen. Rör tills den lösts upp