Tillsätt lagerblad, timjan och enbär och låt koka upp. Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Tillsätt lagerblad, timjan och enbär och koka upp. 1,2-1,5 kg rådjurssadel. 0,5 tsk torkad timjan. Rådjur1,2-1,5 kg rådjurssadel 50 g smör, rumstempererat salt, efter smak vitpeppar, nymalen, (efter smak) 1 gul lök 1 morot ca 100 g rotselleri 2 msk tomatpuré vatten 1 dl rödvin 2 lagerblad 0,5 tsk torkad timjan 5-6 enbär
Skär ut sadeln benfri och putsa bort alla hinnor, gnid in den med salt, peppar och hackad timjan. Tillsätt timjan, rödvin, vatten samt buljongtärningar och låt det koka ner till hälften
Timjan och bacon tillsattes och det hela fick nu bryna på lite färg under några minuter. Att ha kräftor i kylen som bara väntar på att bli omhändertagna på bästa sätt och att dessutom ha en bit rådjurssadel liggandes på bänken en måndag som denna är väl lite av vardagslyx
en rådjurssadel. timjan. en rådjurssadel. timjan. hetta upp en gjutjärnspanna, i med ne klick smör lite olja en pressad vitlöksklyfta, lite rosmarin och lite mer timjan
Väl där kunde man ana en skylt som erbjöd rådjurssadel och “rådjursskinka”. För att ge en jäkla massa smak till köttet så gjorde jag en rödvinsreduktion på morot, gul lök, oxfond, timjan, soja, balsamvinäger och en flaska vansinnigt god Rioja