Sadeln kombinerades med svamp och bär ifrån skogen. Framme vid den antagligen mest kända biten kött man tillagar och äter på rådjur, nämligen rådjurssadeln (ytterfilén/ryggbiffen)
Tillsammans med gräddsås, klyftpotatis och stekt svamp blir det finmiddag med retrostuk. Men täcker man rådjurssadeln med bacon, så får man en saftig stek med en trevlig, lite rökt smak
Stek svampen och fräs kålbladen i lite smör. I helgen blir det rådjurssadel som jag serverar med jordärtskockspuré, trattkantareller, kål och rödvinssky
Rensa och hacka svampen. Gnid in rådjurssadeln med salt och peppar. Stek färsk svamp i en torr stekpanna så några minuter tills den släppt den mesta vätskan
Rådjurssadel. Tre olika krisp som var smaksatta med oliv, karl-johan svamp och ankskinn. Impereal Stout från Slottskällans Bryggeri i Uppsala var en spännande kombination som passade både "Mac & Cheese" samt "Rådjurssadeln"
Fyll med svamp, tomat, ost och salvia. 400–500 g utskuren rådjurssadel, putsad och delad i 4 bitar. Tryck ett hål i varje köttbit eller skär upp köttet i kanten
Svampstuvning. Gratinerad ren-, hjort- eller rådjurssadel. Färsk svamp. Gratinera i mitten av ugnen tills rätten kg rensadel, hjort- eller rådjurssadel, korthuggen
Servera med pressad potatis, kokta grönsaker, svampsås (gärna murklor) och gelé. Bryn svamp och lök i smör, salta och peppra och strö på lite idealmjöl om du vill ha en tjockare sås
Tag upp svampen och sväng i en kastrull i lite fräst smör. Koka svampen 5 minuter i lättsaltat vatten. Skär upp köttet i tunna skivor och servera med purén, 1/4 potatiskaka per person, svampen samt såsen fördelad över köttet. 1 kg rådjurssadel. 100 g trumpetsvamp