Putsa sadeln ifrån hinnor och gnid in den med smöret. Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Jag har aldrig tidigare gjort rådjurssadel men de flesta recept var simpla och handlade om att salta och peppra köttet, steka det hastigt till en fin yta och sedan göra klart det i ugnen med en stektermometer
Smör. Putsa sadeln från eventuella hinnor och gnid in den med smöret. Häll kokhet sås över filéerna och servera dem tillsammans med rönnbärsröra, potatisgratäng och gärna lite kokta, smörslungade rotfrukter
Putsa sadeln från eventuella hinnor och gnid in den med smöret. Häll kokhet sås över filéerna och servera dem tillsammans med rönnbärsröra, potatisgratäng och gärna lite kokta, smörslungade rotfrukter
Lägg på smöret så det kan rinna ner över köttet i ugnen. rådjurssadel (stek eller filé). Ett tips är att använda osthyveln och skära breda, tunna skivor av smöret
Lök och morot skalades och hackades ned till mindre beståndsdelar innan de fick en resa genom luften ned i såskastrullen där smöret precis hade slutat fräsa
smör eller olja. Vill du ställa till med gammaldags finmiddag så leta upp en rådjurssadel. lite smör. Häll lite vatten ugnsformen innan rådjurssadeln åker in i ugnen
Köttet är mycket mört, en rådjurssadel behöver bara en kort tillagningstid. Bryn smöret och lägg i steken, låt den försiktigt brynas till vacker färg runt om