Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Till detta gjorde vi Fredriks grymma potatisstomp, en rödvinssås och rotfrukter. Jag hade med mig en hel rådjurssadel kvällen till ära, från min rådjursleverans som jag skrev om här
Lingon- och rödvinssky. rådjurssadel. 6 dl rödvin. Bryn köttet i smör sedan det saltats och pepprats. Laga sedan köttet i 120 graders ugnsvärme tills innertemperaturen på rådjuret är 52 grader
Vispa ur panna och form med vätska, buljong, rödvin och grädde. Sätt ugnen på 225 grader. Gör i ordning rotsakerna, ringla olja över, strössla med flingsalt och skjuts in i ugnen när det är varmt
1 kg rådjurssadel. 2 dl rödvin. Bena ur sadeln helt och putsa filéerna fria från senor och fett. Bryn benen i stekgryta med hackad lök och halva moroten tärnad