Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Fördela rotfrukterna och löken i en långpanna och lägg rådjurssadeln ovanpå. 1 rådjurssadel. 11 morot, skalad och skuren i grova bitar. 11 rådjurssadel smör, till stekning 1 palsternacka, skalad och skuren i grova bitar 1 morot, skalad och skuren i grova bitar 0,5 rotselleri, skalad och skuren i grova bitar 1 vitlök, delad på mitten 6 schalottenlökar, skalade salt peppar
Skala och dela palsternacka, morot, schalottenlök och rotselleri. Vad sägs om en saftig rådjurssadel som serveras tillsammans med en hemmagjord rödvinssås och smörstekta kantareller
Lök och morot skalades och hackades ned till mindre beståndsdelar innan de fick en resa genom luften ned i såskastrullen där smöret precis hade slutat fräsa
Söndag - Rådjurssadel, potatisgratäng, haricots verts och vinbärspaj med vaniljsås. Måndag - Potatismos, gurka, bladspenat och biffar av kidneybönor, morot och ägg
Väl där kunde man ana en skylt som erbjöd rådjurssadel och “rådjursskinka”. För att ge en jäkla massa smak till köttet så gjorde jag en rödvinsreduktion på morot, gul lök, oxfond, timjan, soja, balsamvinäger och en flaska vansinnigt god Rioja
Rådjurssadel. Marinerad ströming medmorotspasta, dillolja. Impereal Stout från Slottskällans Bryggeri i Uppsala var en spännande kombination som passade både "Mac & Cheese" samt "Rådjurssadeln"