Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Blåbärssåsen som hade fått äran att förgylla rådjurets ädla smaker hade jag börjat med relativt tidigt på dagen då detta i grund och botten är en rödvinssås och en sådan behöver enligt mig tid, tid och mer tid
Vi blev inbjudna till julmiddag som ändrades till rådjurssadelmed hasselbackspotatis, rödvinssås och tomatsallad med en kladdkaka och pistageglass till efterrätt
Garnera med kvisttomaterna. Rödvinssås (tillagad av Leif Nord). På Nyår hade vi gästkockarna Dan Fagrell och Leif Nord som hjälpte till att tillaga vår Nyårssupé som bestod av rådjurssadel till varmrätt
Rådjurssadeln är ju ryggen i en hel del där både inner och ytterfiléer sitter kvar. Efter en dag med lite utflykter och installation av den nya gräsklipparen Stig så vankas det naturligtvis grillat, så här på sommaren
Blanda salt, peppar och de stötta kryddorna och gnid in köttet med blandningen. Sila köttskyn, skölj ev ur grytan med vatten eller fond och häll det i en kastrull