Skala och skär rotfrukterna och löken i bitar. Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Hacka löken och stek sedan i smör med kantarellerna. Framme vid den antagligen mest kända biten kött man tillagar och äter på rådjur, nämligen rådjurssadeln (ytterfilén/ryggbiffen)
Fräs löken i smöret utan att den tar färg. Jag har aldrig tidigare gjort rådjurssadel men de flesta recept var simpla och handlade om att salta och peppra köttet, steka det hastigt till en fin yta och sedan göra klart det i ugnen med en stektermometer
Fördela rotfrukterna och löken i en långpanna och lägg rådjurssadeln ovanpå. 1 rådjurssadel. 11 vitlök, delad på mitten. 16 schalottenlökar, skalade. 11 rådjurssadel smör, till stekning 1 palsternacka, skalad och skuren i grova bitar 1 morot, skalad och skuren i grova bitar 0,5 rotselleri, skalad och skuren i grova bitar 1 vitlök, delad på mitten 6 schalottenlökar, skalade salt peppar
Recept, tomat och vitlöksgratineradrådjurssadel som jag gjorde den. Att ha kräftor i kylen som bara väntar på att bli omhändertagna på bästa sätt och att dessutom ha en bit rådjurssadel liggandes på bänken en måndag som denna är väl lite av vardagslyx
Skala och skär rotfrukterna och löken i bitar. Här kommer recept på helstekt rådjurssadel på rotsaksbädd, och två goda såser till, som vi åt vid vår nyårsmiddag
Man kan koka hela sadeln i en gjutjärnsgryta med buljong, morötter, lök , kryddor och vin först för att sen grilla på det i ugnen för att få färg och sen servera köttet ur benet om man vill
lök och vitlök, hetta upp en kastrull med olivolja och fräs löken samt. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor. 50 gram strimlad rökt rådjurssadel. 1 gul lök. 2 vitlöksklyftor