Rådjurssadel gelé recept

Rådjurssadel med Rödvinssås och Potatisgratäng

Rådjurssadel med Rödvinssås och Potatisgratäng

Smaka av med gelé, salt och peppar. Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Rådjurssadel med pressad potatis & trattkantarellsås

Rådjurssadel med pressad potatis & trattkantarellsås

Ha i svartvinbärsgelén, sky och den koncentrerade kalvfonden. Jag har aldrig tidigare gjort rådjurssadel men de flesta recept var simpla och handlade om att salta och peppra köttet, steka det hastigt till en fin yta och sedan göra klart det i ugnen med en stektermometer
Helstekt rådjurssadel med rotfrukter

Helstekt rådjurssadel med rotfrukter

Lägg tillbaka köttet i sadel Servera med rotfrukterna, enbärsgräddsås, potatisgratäng och gelé. Fördela rotfrukterna och löken i en långpanna och lägg rådjurssadeln ovanpå
Helstekt rådjurssadel

Helstekt rådjurssadel

Servera rådjurssadeln med önskade tillbehör som potatis, sås, grönsaker och gelé. Smaka av såsen med salt, vitpeppar, gelé och starkvin samt eventuellt lite messmör om du gillar det

Rådjurssadel

Rönnbärsgelé. Koka såsen 10 minuter, smaka av med crème fraiche, messmör, salt och gelé. 1 rådjurssadel. 1-2 msk rönnbärsgelé

Rådjurskotletter

Servera med pressad potatis, kokta grönsaker, svampsås (gärna murklor) och gelé. Hugg eller såga rådjurssadel och rygg till kotletter, ca 2 cm tjocka. Rådjurssadel och rygg,(sågad eller huggen i 2 cm tjocka kotletter)