Rådjursfärs recept

Mina viltfärsbiffar med en touch av Italien

Mina viltfärsbiffar med en touch av Italien

400-500 g vildsvinsfärs eller rådjursfärs. Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Recept: Fläskkarre i sambalsås (i ugn)

Recept: Fläskkarre i sambalsås (i ugn)

Idag åt vi en gryta på rådjursfärs här hemma, som påminde en aning om gulash. Riktigt god faktiskt, efter 10 timmar på långkok så vart det gudagott

Rådjur till Råvara

Efter en hel del renskärande och malande hade jag närmare 1,5 kg rådjursfärs att stoppa i frysen. Efter 8 dagar (dryga 40 dygnsgrader) hängades i ett kylrum var rådjuret (se ”Den första bocken”) redo att flås och styckas
Järpar på rådjur

Järpar på rådjur

600 gram rådjursfärs. 600 gram rådjursfärs. Så har jag tillslut gjort åt det absolut sista av rådjuret jag sköt i höstas
Recept på lyxig köttfärssås på rådjur

Recept på lyxig köttfärssås på rådjur

Idag plockade jag fram en påse rådjursfärs ur frysen och resultatet av den blev en lyxig krämig köttfärssås som smakade ljuvligt
Viltfärsbiffar

Viltfärsbiffar

600 g rådjursfärs. 600 g rådjursfärs. Lite rådjurskött i frysen. Bara att ta fram köttkvarnen och mala. Rådjurskött är magert så jag blandar ut färsen med lite fläskfärs och snålar inte heller med grädden
Vild Köttfärspaté med ris och svamp

Vild Köttfärspaté med ris och svamp

850 g rådjursfärs. Koka riset och kantarellerna i vatten 20 min. Häll bort ev. överflödigt vatten. Fräs den hackade löken en stund och tillsätt de skivade oliverna, smulade persiljan och dragonen och låt fräsa med en stund
Färsbiffar av rådjur

Färsbiffar av rådjur

mald rådjursfärs. 500 g finmald rådjursfärs. 4 personer. ½ gul lök, finhackad. 2 msk ströbröd. 2 msk bongs vilt fond
Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås

Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås

4 Färsbiffar 1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta 400 g rådjursfärs 200 g fläskfärs 1/2 tsk finrivet apelsinskal 1 ägg 1 dl vispgrädde 2 krm citronpeppar 2 msk potatismjöl 1 tsk salt 2 msk smör Mos 600 g mandelpotatis 3 morötter 1 palsternacka 50 g smör 1 1/2 dl varm mjölk 1 krm kanel 1 1/2 tsk salt 1 1/2 krm peppar Skysås 1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 msk honung 1 dl vitt vin 1 1/2 dl vatten 1 1/2 msk konc viltfond 1 krm salt 1 tsk majsstärkelse (Maizena) 1 msk smör strimlat apelsinskal Till servering ev lättstekt salladslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Vilfärsgratäng

Vilfärsgratäng

Börja med att koka potatisen till moset. Fräs löken mjuk i lite smör i en kastrull. Fräs sedan älgfärsen och bacontärningarna i en stekpanna, krydda med krossade enbär ock rosmarin samt krossad rosépeppar
Rådjursbullar med asiatisk smak

Rådjursbullar med asiatisk smak

500 g rådjursfärs. Skiva salladslöken fint. Finstrimla limebladen. Blanda ihop ingredienserna till färsen. Forma till små köttbullar och stek dem runt om i smör i en stekpanna på medelvärme 5–10 minuter
Foie gras och lingontoppade hjorttilltugg

Foie gras och lingontoppade hjorttilltugg

500 gram rådjursfärs. 500 gram rådjursfärs. För att få chans att bjuda några av mina vänner på lite av mitt rådjur, gjorde jag en mini starter/drinktilltugg på en del av färsen