400-500 g vildsvinsfärs eller rådjursfärs. Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Spring och köp rådjursfärs redan idag. Tillsätt sedan rådjursfärsen. 500 g rådjursfärs. 500 g rådjursfärs. Jag måste ju erkänna att fransk potatissallad med rådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
Efter en hel del renskärande och malande hade jag närmare 1,5 kg rådjursfärs att stoppa i frysen. Efter 8 dagar (dryga 40 dygnsgrader) hängades i ett kylrum var rådjuret (se ”Den första bocken”) redo att flås och styckas
600 g rådjursfärs. 600 g rådjursfärs. Lite rådjurskött i frysen. Bara att ta fram köttkvarnen och mala. Rådjurskött är magert så jag blandar ut färsen med lite fläskfärs och snålar inte heller med grädden
850 g rådjursfärs. Koka riset och kantarellerna i vatten 20 min. Häll bort ev. överflödigt vatten. Fräs den hackade löken en stund och tillsätt de skivade oliverna, smulade persiljan och dragonen och låt fräsa med en stund
Börja med att koka potatisen till moset. Fräs löken mjuk i lite smör i en kastrull. Fräs sedan älgfärsen och bacontärningarna i en stekpanna, krydda med krossade enbär ock rosmarin samt krossad rosépeppar
500 g rådjursfärs. Skiva salladslöken fint. Finstrimla limebladen. Blanda ihop ingredienserna till färsen. Forma till små köttbullar och stek dem runt om i smör i en stekpanna på medelvärme 510 minuter
500 gram rådjursfärs. 500 gram rådjursfärs. För att få chans att bjuda några av mina vänner på lite av mitt rådjur, gjorde jag en mini starter/drinktilltugg på en del av färsen