Rådjur recept

14 Spara
Rådjur till Råvara

Rådjur till Råvara

Väl hemma i köket synades styckdelarna och jag gjorde färs på revben, småbitarna och även den kvarvarande bogen (detta kan anses vara lite onödigt, men bra kött ger bra färs)
226 Spara
Helgrillad Rådjursstek LCHF

Helgrillad Rådjursstek LCHF

2 kg Rådjursstek (ett rådjurslår) med ben. Skär ett rutmönster, ca 1-2 cm djupt, i rådjurssteken. Blanda chilisås, ketchup och soja i en stor plastpåse och lägg i rådjurssteken, låt den ligga i marinad till nästa dag
28 Spara
Rådjursgryta

Rådjursgryta

Serveras med ris eller potatis och ett gott rödvin alt en mörkare öl. 600 g grytbitar av rådjur. Bryn köttet ihop med smör, svartpeppar, viltkryddan och den hackade vitlöken, häll sen i hälften av vinet och låt det sjuda en stund
5 Spara
Nallemammas vilda pepparbiffar

Nallemammas vilda pepparbiffar

Finhacka löken o fräs i smör tillsammans med de finhackade persiljestjälkarna tillsätt de grovkrossade grönpepparn, slå på vatten och grädde koka upp med lite maizena löst i lite vatten krydda med dragon o låt såsen sjuda sakta 5 minuter salta efter smak, lägg i biffarna så dem får puttra lite i såsen. 500 gr viltfärs älg eller rådjur (även nöt färs). 2 msk krossad grönpeppar
3 Spara
Rådjursgryta med sambal oelek

Rådjursgryta med sambal oelek

Smaka av med sambal oelek till lagom styrka. 500 g grytbitar av rådjur. ½-1 tsk sambal oelek. Bryn rådjusköttet i smör och häll över vatten så att det täcker, lägg kryddorna i en rund tesil (som endast används till kryddor, man får den aldrig riktigt fin igen), vilket underlättar att plocka bort kryddorna, och lägg ner bland köttet
2 Spara
Grilla ekologiskt säsongsmat juni

Grilla ekologiskt säsongsmat juni

Äter du kött är rådjur just nu i säsong. vattenkrasse, harsyra, svara vinbärsblad, vaxbönor, sallad, ramslök, pepparrot, morot, persilja, dill, körvel, basilika, kirskål, gräslök, libbsticka, mynta, citronmeliss, nässlor, oregano, timjan, ruccola, sallad
33 Spara
Rådjurstek

Rådjurstek

Recept. Sanne Erlandsson. tis, 2013-10-08 11. 25. 3h 0min. (0). Sätt ugnen på 175 graderTorka av köttet med lite papperSalta o peppra köttet runt omLägg köttet i en stekpåseSkala och dela löken o morötterna i grova bitarKlyfta äppletLägg i stekpåsenStäng påsen med ett clips och klipp ett litet hål i ena kantenLägg påsen i en ugnsfast formStek i ugnen i ca 2 timmar beroende på storlek o form på steken men köttet ska ha en innetemperatur på 70 graderSkyn som bildas i påsen gör du antingen egen sås på eller så rör du ut lite av skyn i knorrs brunsåsServera men kokt potatis, äppelmos eller gele och grönsaker
Sökförslag och sidor