Rådjur vinäger recept

Rådjursstek med rödvinssås och mos

Rådjursstek med rödvinssås och mos

Koka upp och tillsätt vinäger och fond. Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Rådjursfilé med rödvinssås

Rådjursfilé med rödvinssås

Koka upp på nytt och tillsätt soja, honung, oxfond, och balsamvinäger. Som tur är har vi en snäll granne, som ibland presentar oss med en älgstek, älgfärs eller kanske en rådjursstek
Stoofvlees - flamländsk ölgryta

Stoofvlees - flamländsk ölgryta

Jag använde rådjurskött som jag hade i frysen i brist på högrev. Dra i lite vinäger, senap samt sirap. Du behöver1 kg högrev (fuskade lite och använde rådjur)2 st gula lökar2 msk ister, gåsfett eller smör. 1 msk vinäger1 msk senap. 1 msk vinäger
Gravat viltkött med nobissås

Gravat viltkött med nobissås

1 kg filé sadel, innanlår eller biff av hjort, älg eller rådjur. 12 msk rödvinsvinäger. 1Blanda ner vinägern och vitlöksklyftan mot slutet
Balsamicoglaserad rådjursstek

Balsamicoglaserad rådjursstek

Blanda vinäger, honung, rosmarin, salt och peppar i en skål. I lördags var det dags att tillaga rådjur för första gången och det gick bra
Viltgryta

Viltgryta

Lägg i fond, vinäger och örter och håll på vinet. 800 g grytbitar av viltkött (älg, rådjur eller hjort. 3 msk balsamvinäger. 3 800 g grytbitar av viltkött (älg, rådjur eller hjort. 3 msk balsamvinäger
Viltgryta med smak av Kantarell

Viltgryta med smak av Kantarell

Slå över vatten, fond och vinäger. 1 kg rådjur eller hjortbog, skurna i tärningar (ca 3 x 3 cm). 5 dl vinäger, röd
Kallskuret

Kallskuret

Jag köpte lite lufttorkad skinka och sen skar jag upp en bit rökt rådjur som jag hade i frysen men det går ju bra med vilka skinksorter eller korvar som helst
Jag är så glad!

Jag är så glad!

Och rådjuret gillar visst inte persilja. Lägg i en gryta och rör i socker, honung, vinäger, rött matvin och rosmarin
Ragu på rådjur

Ragu på rådjur

Hon tycker att man ska ta en hare och marinera den i harblod, vin och vinäger. Alltså gjorde jag en höstlig gryta på rådjur

Viltgryta med smak av Kantarell

Slå över vattnet, fonden och vinägern och låt puttra i ca 1,5 timme. 1 kg rådjur , eller hjortbog skurna i stora tärningar. 5 dl vinäger, röd

Viltgryta med bacongnocchi

Tillsätt vinäger och vin, samt ett lagerblad. 500 g benfri högrev eller fransyska av rådjur, hjort eller ren. 1/2 dl balsamvinäger