Vildsvinsribs, älgribs, rådjursribs och lammribs stod på bordet och gästerna var allt från oskulder som åt ribs för första gången till vana köttälskare
Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. Nu kommer ett hejdundrande gott recept ni verkligen ska lägga på minnet
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur). Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
rådjur. hjort el vildsvin). Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Min systers sambo är jägare och han har tidigare bjudit oss på bland annat vildsvin och rådjur. För en tid sedan fick vi en rådjurssadel av honom och den lagades såklart till på grillen
I frysen hade vi vildsvinsfärs och jag tänkte – vilt passar perfekt till kantareller. 500 g viltfärs (tex vildsvin/hjort/älg/rådjur men nöt går absolut bra också). biffarkantarellerKantarellsåsköttfärsbiffarsvampSvampsåsvildsvinViltviltfärsbiffar 500 g viltfärs (tex vildsvin/hjort/älg/rådjur men nöt går absolut bra också)