Rådjur rödvin recept

Örtkryddat rådjur

Örtkryddat rådjur

Putsa rådjurs biten fri från hinnor, salta och peppra väl. Smaklig Måltid 600 g benfri rådjurssadel (eller stek)
Rådjursstek med rödvinssås och mos

Rådjursstek med rödvinssås och mos

Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Tjälknöl på Rådjursskinka

Tjälknöl på Rådjursskinka

Potatisgratäng, en god sallad samt ett gott rödvin blir "pricken över i. Ca 2,5 kg fryst skinka av rådjur. 5 dl rödvin
Rådjursgryta

Rådjursgryta

Serveras med ris eller potatis och ett gott rödvin alt en mörkare öl. 600 g grytbitar av rådjur. Bryn köttet ihop med smör, svartpeppar, viltkryddan och den hackade vitlöken, häll sen i hälften av vinet och låt det sjuda en stund
Rådjursfilé med rödvinssås

Rådjursfilé med rödvinssås

Som tur är har vi en snäll granne, som ibland presentar oss med en älgstek, älgfärs eller kanske en rådjursstek
Viltgryta med rökt sidfläsk

Viltgryta med rökt sidfläsk

Häll över tomater, viltfond och rödvin. 500 g grytbitar av älg, ren eller rådjur. 2 dl rödvin. 500 g grytbitar av älg, ren eller rådjur
Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

4 dl rödvin. 500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur). marinad1 gul lök 4 dl rödvin 1 msk olivolja 5-6 enbär, krossade, eller kryddnejlika 1 kvist timjan 1 lagerblad. Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad

Rådjurssadel mmmmmmmmmh………..

rådjursfond (se beredning nedan). Rådjur. 1 st rådjurssadel, 1. 1 dl rödvin. 1 st rådjurssadel, 1. 1 dl rödvin
Rådjursfilé med potatiskroketter och örtsmör

Rådjursfilé med potatiskroketter och örtsmör

Rödvinssås. Rådjursfilé. Rådjuret ska ha en innertemperatur på 52 grader. 600 g rådjursfilé. 4 dl rödvin. Rådjursfilé600 g rådjursfilé 1 msk salt 1 msk peppar 4 kvistar timjan 1 klyfta vitlök 1 msk smör. Rödvinssås1 schalottenlök, hackad svål från fläsk, till stekning 0,25 rödbeta (en liten bit för färgen) 4 dl rödvin 3 dl viltfond 4 kvistar timjan salt peppar 1 msk smör