Rådjur persilja recept

Örtkryddat rådjur

Örtkryddat rådjur

Blanda persilja, timjan och vitlök och rulla köttet så att örthacket fastnar runtom. Putsa rådjurs biten fri från hinnor, salta och peppra väl
Järpar på rådjur

Järpar på rådjur

Hacka persiljan fint. Så har jag tillslut gjort åt det absolut sista av rådjuret jag sköt i höstas. Blanda samtliga ingredienser inklusive lökoch persilja
Rådjursstek med rödvinssås och mos

Rådjursstek med rödvinssås och mos

Salta och peppra samt tillsätt persilja och rosmarin. Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Tjälknöl på Rådjursskinka

Tjälknöl på Rådjursskinka

Ca 2,5 kg fryst skinka av rådjur. 2 msk persilja. Lägg det frusna köttet på galler i nedre delen av ugnen på 100 grader
Rådjursfilé med rödvinssås

Rådjursfilé med rödvinssås

Som tur är har vi en snäll granne, som ibland presentar oss med en älgstek, älgfärs eller kanske en rådjursstek
Laxgryta i hummersås

Laxgryta i hummersås

Viltkött, hjortstek, entrecôte, rådjur, black n´ white, fläskfilé, etc. 1 knippe persilja. 1 knippe persilja
Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Per Morbergs viltgryta med skogssvamp

Strö på lite hackad persilja och servera med ris eller potatis. 500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur). 0,5 dl slätbladig persilja, hackad. Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
Viltfärsbiffar el naturell eller med en twist!

Viltfärsbiffar el naturell eller med en twist!

rådjur. Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Rådjursfilé med potatiskroketter och örtsmör

Rådjursfilé med potatiskroketter och örtsmör

Mixa olja, persilja samt vitlök i en blender. Rådjursfilé. Rådjuret ska ha en innertemperatur på 52 grader. 600 g rådjursfilé. 0,5 dl persilja, hackad. 1 kruka persilja, hackad. 1 dl persilja. Rådjursfilé600 g rådjursfilé 1 msk salt 1 msk peppar 4 kvistar timjan 1 klyfta vitlök 1 msk smör. Kroketter8 fasta potatisar 1 dl kantareller 1 msk smör 1 ägg 0,5 dl körvel, hackad 0,5 dl persilja, hackad 1 dl Västerbottensost, riven salt peppar 5 dl frityrolja. Örtsmör200 g smör, rumstempererat 1 dl crème fraiche 1 kruka persilja, hackad 1 kruka körvel, hackad 4 klyftor vitlök 1 tsk salt 1 tsk peppar. Persiljeolja2 dl olja 1 dl persilja 0,5 klyfta vitlök
Viltgryta med karljohanssvamp

Viltgryta med karljohanssvamp

4 800 g grytbitar av viltkött (t ex hjort, rådjur eller älg) 2 gula lökar 1 stor morot 5 dl rött vin gärna fruktigt 2 msk konc viltfond 2 msk balsamvinäger 1 tsk socker 1 1/2 msk finhackad färsk rosmarin 1 tsk torkad timjan 250 g karljohanssvamp eller annan svamp 2 msk hackad persilja smör salt nymalen svartpeppar Till servering gnocchi Lägg till i inköpslistan
Viltmansbiff

Viltmansbiff

Servera grytan i djupa tallrikar med hackad persilja och timjan. 600 g innanlår av hjort eller rådjur. 2 msk persilja, färsk hackad
Mustig och värmande köttsoppa med rotsaker

Mustig och värmande köttsoppa med rotsaker

Nyligen fick vi förutom en fin bit rådjursskinka också en del "kokkött" som jag bestämde mig för att göra en god och höstlig köttsoppa av tillsammans med rotfrukter och massor med persilja
Viltgryta med apelsin

Viltgryta med apelsin

rådjur. Garnera med apelsin och persilja. Persilja till garnering. Skär köttet i bitar. Bryn det i smör i en stekpanna
Gravat viltkött med nobissås

Gravat viltkött med nobissås

1 kg filé sadel, innanlår eller biff av hjort, älg eller rådjur. 12 msk gräslök finhackad (det går även bra med basilika eller slätbladig persilja)Blanda väl
Nallemammas vilda pepparbiffar

Nallemammas vilda pepparbiffar

500 gr viltfärs älg eller rådjur (även nöt färs). 3 msk finhackad persilja själkar. Blanda köttfärsen med övriga ingredienser