Hacka persiljan fint. Så har jag tillslut gjort åt det absolut sista av rådjuret jag sköt i höstas. Blanda samtliga ingredienser inklusive lökoch persilja
Salta och peppra samt tillsätt persilja och rosmarin. Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Strö på lite hackad persilja och servera med ris eller potatis. 500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur). 0,5 dl slätbladig persilja, hackad. Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin eller rådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
rådjur. Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Nyligen fick vi förutom en fin bit rådjursskinka också en del "kokkött" som jag bestämde mig för att göra en god och höstlig köttsoppa av tillsammans med rotfrukter och massor med persilja
1 kg filé sadel, innanlår eller biff av hjort, älg eller rådjur. 12 msk gräslök finhackad (det går även bra med basilika eller slätbladig persilja)Blanda väl