Palsternacka

Palsternacka kan användas till så mycket. Den milda och kryddiga rotfrukten är en utmärkt ingrediens i alltifrån soppa till pytt i panna. På MyTaste hittar du de bästa recepten från de bästa kreatörerna!

rostad palsternacka palsternacka äpple stekta palsternackor riven palsternacka honungsglaserade palsternackor gratinerad palsternacka brynt palsternacka palsternacka raw palsternacka rotselleri palsternacka kålrot

Palsternacka - din kompis i grönsakshyllan


Palsternacka liknar moroten och odlades redan i antikens Grekland. Även i Sverige har den odlats långt bak i tiden, under medeltiden och renässansen var det en väldigt populär ingrediens. Palsternacka har en karaktäristisk smak som passar i många olika rätter - köttfärssås, grönsakssoppa och gratäng bara för att nämna några. Ska du koka ihop en grönsaksbuljong är palsternacka toppen. Palsternackan är ett utmärkt alternativ till potatis. Rotfrukten passar lika bra att koka som att laga i ugn. Varför inte göra ett gott mos på palsternacka? Det är bara att koka och mosa tillsammans med riven ost och en liten skvätt mjölk - perfekt tillbehör till en saftig bit kött.

För dig som har gröna fingrar är palsternacka trevligt att sätta i grönsakslandet. Den är både lättodlad och härdig!

Toppkommentarer i palsternacka

Mormor Esters älggryta med porter och bär
27

“Ta inte en extra palsternacka då smaken tar över”

Visa alla 2 kommentarer
Lax med fetaost och rotfrukter i ugnen
8

“Körde enligt huvud med rotsaker och lax men följde receptets tillagningstider och grader. Körde oriental creamy ost på och lite honung. Serverade med limeaioli och bladspenat.”

Se recept
Grönsaksbuljong
3
manuela-2
manuela-2 kommenterade på Grönsaksbuljong

“Skippa kålen”

Se recept

Toppanvändare i palsternacka

Visa alla toppanvändare