Rådjur och vin recept

Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås

Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås

4 Färsbiffar 1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta 400 g rådjursfärs 200 g fläskfärs 1/2 tsk finrivet apelsinskal 1 ägg 1 dl vispgrädde 2 krm citronpeppar 2 msk potatismjöl 1 tsk salt 2 msk smör Mos 600 g mandelpotatis 3 morötter 1 palsternacka 50 g smör 1 1/2 dl varm mjölk 1 krm kanel 1 1/2 tsk salt 1 1/2 krm peppar Skysås 1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 msk honung 1 dl vitt vin 1 1/2 dl vatten 1 1/2 msk konc viltfond 1 krm salt 1 tsk majsstärkelse (Maizena) 1 msk smör strimlat apelsinskal Till servering ev lättstekt salladslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Matlagningstips: Rådjur

Matlagningstips: Rådjur

Red med grädde mjöl uppvispat i vatten och eventuellt lite gelé ellerportvin för sötma. När vi lagade rådjur förra helgen berättade Henrik en rolig anekdot om rådjuret han stod och bräserade i sin stora gjutgärnsgryta
Rådjursgryta och minirabarberpaj!

Rådjursgryta och minirabarberpaj!

Tillsätt sedan rött vin, morötter och grädde och låt puttra ihop tills den är lagom krämigstrax innan servering lägger du i svampen så det bara blir varm
Rådjursstek med rödvinssås och mos

Rådjursstek med rödvinssås och mos

Väl hemkommen ifrån jobbet på fredagskvällen var det hög tid att ta ut min sista skinka ifrån höstens skjutna rådjur (se ”Rådjur till Råvara”) ur frysen
Helgrillad Rådjursstek LCHF

Helgrillad Rådjursstek LCHF

Servera med kryddsmöret och en sallad med curryvinaigrette,. Blanda chilisås, ketchup och soja i en stor plastpåse och lägg i rådjurssteken, låt den ligga i marinad till nästa dag
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Här, runt stugan stryker det både vildsvinochrådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Rådjursgryta

Rådjursgryta

Bryn köttet ihop med smör, svartpeppar, viltkryddan och den hackade vitlöken, häll sen i hälften av vinetoch låt det sjuda en stund
Jägargryta med svamp

Jägargryta med svamp

6 1 1/3 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur matfett salt och svartpeppar 2 tsk paprikapulver 1 lagerblad 5 enbär ca 3 msk vetemjöl 3 dl rött vin 1/4 dl konc viltfond (på flaska) 3 1/2 dl vatten 4 gula lökar 1 stor paprika 400 g kantareller eller annan svamp 2 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré lite soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong