En bit innanlår av rådjur tinades och tillagades i ugn på låg värme tillsammans med en lingonglaze, som sedan blev grunden till den goda gräddsås som vi åt till
Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. Har du inte tillgång till det fungerar det lika bra med viltskav du hittar i frysdisken
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
6 1 1/3 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur matfett salt och svartpeppar 2 tsk paprikapulver 1 lagerblad 5 enbär ca 3 msk vetemjöl 3 dl rött vin 1/4 dl konc viltfond (på flaska) 3 1/2 dl vatten 4 gula lökar 1 stor paprika 400 g kantareller eller annan svamp 2 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré lite soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Servera grytan i djupa tallrikar med hackad persilja och timjan. Slå på öl, viltfond och vatten. 600 g innanlår av hjort eller rådjur. 2 msk Bong Touch of Taste Viltfondmed kantarell
Ryggbiff av rådjur - har ni sett några så vackra köttbitar någonsin. Sikrom med klassiska tillbehör. Marinerad ryggbiff av rådjur, svamprisotto och mustig sky