Rådjur med viltfond recept

Järpar på rådjur

Järpar på rådjur

Eftersom det var färs det handlade om fick det bli järpar, vilka jag valde att servera med lingon och en liten potatisgratäng
Färsbiffar av rådjur

Färsbiffar av rådjur

Blanda sedan det med färsen. Smaka av den, tillsätt lite viltfond vid. mald rådjursfärs. Stek biffarna i smör på medelvärme
Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås

Färsbiffar av rådjur med rotfruktsmos och apelsinskysås

4 Färsbiffar 1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta 400 g rådjursfärs 200 g fläskfärs 1/2 tsk finrivet apelsinskal 1 ägg 1 dl vispgrädde 2 krm citronpeppar 2 msk potatismjöl 1 tsk salt 2 msk smör Mos 600 g mandelpotatis 3 morötter 1 palsternacka 50 g smör 1 1/2 dl varm mjölk 1 krm kanel 1 1/2 tsk salt 1 1/2 krm peppar Skysås 1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 msk honung 1 dl vitt vin 1 1/2 dl vatten 1 1/2 msk konc viltfond 1 krm salt 1 tsk majsstärkelse (Maizena) 1 msk smör strimlat apelsinskal Till servering ev lättstekt salladslök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5

Bruschetta och mört innanlår av rådjur

En bit innanlår av rådjur tinades och tillagades i ugn på låg värme tillsammans med en lingonglaze, som sedan blev grunden till den goda gräddsås som vi åt till
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. Har du inte tillgång till det fungerar det lika bra med viltskav du hittar i frysdisken
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Bräserad rådjursstek

Bräserad rådjursstek

Men här gör vi hela steken och serverar den med en gräddsås smaksatt med kanel och messmör. (om det behövs, mer viltfond)
Jägargryta med svamp

Jägargryta med svamp

6 1 1/3 kg grytbitar av vilt t ex älg, rådjur matfett salt och svartpeppar 2 tsk paprikapulver 1 lagerblad 5 enbär ca 3 msk vetemjöl 3 dl rött vin 1/4 dl konc viltfond (på flaska) 3 1/2 dl vatten 4 gula lökar 1 stor paprika 400 g kantareller eller annan svamp 2 dl vispgrädde 3 msk tomatpuré lite soja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kinesisk soja 20 % rabatt ICA Asia 150 ml Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Asiatiska såser 10 % rabatt Santa Maria 200 - 500 ml Mer info Ladda kupong
Viltgryta med rökt sidfläsk

Viltgryta med rökt sidfläsk

Häll över tomater, viltfond och rödvin. Bryn smöret och stek köttet gyllenbrunt, krydda lätt med salt och peppar
Söndagsstek med äppelgräddsås

Söndagsstek med äppelgräddsås

Häll på calvados, vatten, viltfond och buljongpulver. Gnid in steken med finhackad rosmarin, salt och peppar
Viltgryta med karljohanssvamp

Viltgryta med karljohanssvamp

4 800 g grytbitar av viltkött (t ex hjort, rådjur eller älg) 2 gula lökar 1 stor morot 5 dl rött vin gärna fruktigt 2 msk konc viltfond 2 msk balsamvinäger 1 tsk socker 1 1/2 msk finhackad färsk rosmarin 1 tsk torkad timjan 250 g karljohanssvamp eller annan svamp 2 msk hackad persilja smör salt nymalen svartpeppar Till servering gnocchi Lägg till i inköpslistan
Viltmansbiff

Viltmansbiff

Servera grytan i djupa tallrikar med hackad persilja och timjan. Slå på öl, viltfond och vatten. 600 g innanlår av hjort eller rådjur. 2 msk Bong Touch of Taste Viltfondmed kantarell
Goda grannar på god middag

Goda grannar på god middag

Ryggbiff av rådjur - har ni sett några så vackra köttbitar någonsin. Sikrom med klassiska tillbehör. Marinerad ryggbiff av rådjur, svamprisotto och mustig sky