Rådjur med ädelost recept

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

Marinerad viltgryta med svamp & ädelost

4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken

Portermarinerad höstgryta med kantareller

vildsvin, älg, hjort, rådjur) (alt. Tillsätt kantareller, ädelost, grädde, soja och gelé i grytan. Portermarinerad höstgryta med kantareller, foto
Älggryta med kantareller

Älggryta med kantareller

Använd dig av grytbitar av till exempel älg, hjort, ren, vildsvin eller rådjur. Oxrullader fyllda medädelost i gräddskysås
Jägargryta

Jägargryta

Viltsmaken kan framhävas ytterligare genom att några krossade enbär läggs i grytan och skyn smakas av med litet smulad ädelost
Viltgryta

Viltgryta

Marinerad viltgryta med svamp och ädelost. Tillsätt marinaden med allt grönt och fonden. Tillsätt ädelosten, grädde, soja och gelé och red av sedan med maizena mjöl om det behövs

Portermarinerad viltgryta med kantareller

hjort rådjur. Tillsätt kantareller, smulad ädelost, grädde, soja och svartvinbärsgelé i grytan. Slå över marinaden med rotfrukterna och tillsätt därefter viltbuljongen

Viltgryta med Calvados

ren eller rådjur. Sist så smular du ädelosten och rör ned den i grytan samt smakar av med salt. Servera med ett kraftfullt och härligt rödvin i glasen