Rådjur kött recept

Matlagningstips: Rådjur

Matlagningstips: Rådjur

Det är marinaden som gör köttet och jag kan rekommendera denna marinad som vi fick receptet på av Henriks pappa
Örtkryddat rådjur

Örtkryddat rådjur

Blanda persilja, timjan och vitlök och rulla köttet så att örthacket fastnar runtom. Putsa rådjurs biten fri från hinnor, salta och peppra väl

Rådjur till Råvara

Väl hemma i köket synades styckdelarna och jag gjorde färs på revben, småbitarna och även den kvarvarande bogen (detta kan anses vara lite onödigt, men bra kött ger bra färs)
Betor, rådjur och kära vänner

Betor, rådjur och kära vänner

Lägg upp grönsakerna och tunna skivor av köttet på ett fat. Helstekt rådjursinnanlår med timjanaioli. Låt ett fint stycke rådjursinnanlår bli rumstempererat

Bruschetta och mört innanlår av rådjur

kan du servera kall till köttet. En bit innanlår av rådjur tinades och tillagades i ugn på låg värme tillsammans med en lingonglaze, som sedan blev grunden till den goda gräddsås som vi åt till
Helgrillad Rådjursstek LCHF

Helgrillad Rådjursstek LCHF

Använder du gasolgrill skall du bara använda den ena brännaren som du kör på lägsta effekten, och lägga köttet över den andra
Höstgryta

Höstgryta

1 kg putsade grytbitar av rådjur. Skär köttet i 2 x 2 cm stora bitar, krydda med lite. koka upp, sjud sedan 2-2,5 timmar så köttet blir riktigt mört

Rådjursstek med Calvadosgräddsås i Crock-Pot

Matlagning nästan som på stenåldern, då köttet lades ner i varma kokgropar. Vi festade på rådjur med flera olika Kanariska såser, sallad och ett glas rött
Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger