Mald ingefära (efter tycke och smak). Kvällen innan. Strimla köttet och lägg det i en stor bunke. Mät upp den mängd kryddor du föredrar i en liten skål
rådjur. Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Skala och finriv ingefäran och vitlök. Tillsätt salladslök, ingefära och vitlök och chili. " Irritationen och mina tankar försvinner lika fort som de kom när jag får sällskap av ett rådjur ungefär 2 meter ifrån mig. Isbergsskålar med asiatisk färs2 personer Om man bara äter detta500 gr blandfärs1 knippe salladslök1 bit ingefära (25 gr)2 vitlöksklyftor1 röd chili, finhackad1 msk rapsolja0,25 dl fisksås1 msk japansk soja, typ kikkoman1,5 msk pressad lime1 msk rörsocker, strö1 isbergssalladshuvud1 kruka koriander0,5 dl cashewnötterGör så här. 1 bit ingefära
Resten åts upp av rådjuren som bara blev fräckare och fräckare. Jag vet inte vad jag mer kan berätta förutom att jag denna sommar uppfann en ny sylt på krusbär, apelsin och stjärnanis och en annan med päron och ingefära
ren eller rådjur. 1 krm malen ingefära. Blanda ströbröd med 1 dl grädde och låt svälla 5 minuter. Bryn den hackade löken i lite smör och låt den svalna
Till rådjur. ½ tsk ingefära. När termometern visar 70ºC är köttet lätt rosa (lämpligt för rådjur), vid 75ºC är det genomstekt. rådjur (1 1/4-1½ kg med ben)
( Det går utmärkt att använda kött av hjort eller rådjur istället för renskav. Blanda köttet med vitlök, ingefära, soja, chili och sesamolja och marinera 1 timma. 1/2 tsk riven ingefära