Rådjur grönpeppar recept

Viltfärsbiffar el naturell eller med en twist!

Viltfärsbiffar el naturell eller med en twist!

rådjur. Sätt ugnen på 125 grader. Hacka löken fint och bryn den i smör. Under tiden som löken bryns så blanda ströbröd, grädde, soja, fond, ägg, salt och peppar och låt svälla en stund
Nallemammas vilda pepparbiffar

Nallemammas vilda pepparbiffar

Finhacka löken o fräs i smör tillsammans med de finhackade persiljestjälkarna tillsätt de grovkrossade grönpepparn, slå på vatten och grädde koka upp med lite maizena löst i lite vatten krydda med dragon o låt såsen sjuda sakta 5 minuter salta efter smak, lägg i biffarna så dem får puttra lite i såsen. 500 gr viltfärs älg eller rådjur (även nöt färs). 2 msk krossad grönpeppar
Rådjursgryta med syltlök och timjan

Rådjursgryta med syltlök och timjan

4 1 msk smör eller margarin 600 g grytbitar av rådjur alt älg eller nöt 1 tsk salt 1 tsk grönpeppar 4 dl vatten 3 msk viltfond eller kalvfond 3 msk gin 3 morötter 1 dl vispgrädde 2 msk vetemjöl 2 msk gelé 1/2 knippe timjan (färsk eller kruka) 1 dl syltlök Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Havreprodukter 5
Rådjursfilé med mörk pepparsås

Rådjursfilé med mörk pepparsås

Helgens höjdpunkt var helt klart en stor låda med rådjursfiléer från bästa vännen. Enligt egen utsago är hon inte så förtjust i just rådjurskött men… Nä, det tror jag inte på, faktiskt

Höstkväll med vänner

Ett recept från Allt om matHär får du recept på en viltgryta som smaksatts med madeira, grönpeppar och porter samt kompletterats med kryddiga korvar och syltlök

God Harsadel el. Rådjur

Grönpeppar. 1 msk Fin Hackad Grönpeppar. Fond. Skär bort hinnorna ifrån sadeleln. Koka upp det med Grönsacksbuljongen