Smaka av med gelé, salt och peppar. Detta recept på rådjurssadel hittade jag i Per Mobergs bok Moberg jagar och lagar, när det gäller husmanskost och att tillaga vilt så litar jag främst på honom
Vi åt också min chaikryddade lingonsylt till, men gelé av något slag passar också fint. Som tur är har vi en snäll granne, som ibland presentar oss med en älgstek, älgfärs eller kanske en rådjursstek
Ha i svartvinbärsgelén, sky och den koncentrerade kalvfonden. Min bloggkollega Ulrik hade tidigare kommit förbi min lägenhet i arla morgonstund och lämpat av lite rådjur som han hade köpt
stekt svartkål, potatis, sky, äppelmos och gelé. 800 g stek av vilt, ex hjort eller rådjur. Gör så här. Lägg plommon och örter i en skål, krydda med fond, salt och peppar
Andra dagen denna vecka som det bjuds på rådjurskött här hemma. Viltgryta1 kg grytbitar av rådjur2 buljongtärningar (jag använde kalv)I gul lök5 morötter2 dl grädde4 dl vattensalt, peppar, timjanStek grytbitarna och häll på en del av vattnet. )Kram // A 1 kg grytbitar av rådjur
Tillsätt ädelosten, grädde, soja och gelé och red av sedan med maizena mjöl om det behövs. 700 g grytbitar av vilt Älg hade jag(älg, hjort, rådjur eller vildsvin)