Helstekt rådjursinnanlår med timjanaioli. Låt ett fint stycke rådjursinnanlår bli rumstempererat. Rådjuret fick sällskap av en fin argentinare - Trapiche
Ta gärna i lite lök av något slag, många har i crème fraiche om man vill ha ytterligare krämighet. Vildsvinsribs, älgribs, rådjursribs och lammribs stod på bordet och gästerna var allt från oskulder som åt ribs för första gången till vana köttälskare
Spanar efter rådjuret vi såg spår efter. Till kvällsmat fick det bli godaste varma mackorna med bacon-, purjolök-, creme fraiche röra, tomat och ost-topping
Blanda lika dela crème fraiche och majonnäs. Att helgrilla, eller helsteka, är verkligen bästa tillagningssättet för ett fint stycke kött - som här ett litet innanlår av rådjur
Lökrabatten på framsidan har ännu fått vara ifred från rådjur, har hittills aldrig sett vilken färg tulpanerna har, dom smaskas ned till roten varje vår
Mixa 2 burkar creme fraiche med 200 g chevréost (mindre om du inte vill ha så markant getostsmak) Tillsätt sen soltorkade tomter i olja, ca 6-8 bitar och kör en stund till så att de finfördelas. Strö lite riven ost uppe på och gratinera ca 15-20 minuter (om du har färska plattor, annars tar det som en vanlig lasagne, ca 40 minuter)Detta serverades till det rökta rådjuret på lilla julafton nr. 2 burkar creme fraiche
Det känns som att Vilt är på frammarsch, Vildsvin, Hjort, Rådjur mm. 2 dl havre fraiche eller crème fraiche. Blanda havre fraiche med pressad vitlök, tryffelolja, salt, peppar och 2 tsk citronsaft. 0,5 citron 2 dl havre fraiche eller crème fraiche