Rådjur fraiche recept

Betor, rådjur och kära vänner

Betor, rådjur och kära vänner

Helstekt rådjursinnanlår med timjanaioli. Låt ett fint stycke rådjursinnanlår bli rumstempererat. Rådjuret fick sällskap av en fin argentinare - Trapiche
Ribs-Mainia - Ribs/revbensspjäll från vildsvin, älg rådjur och lamm

Ribs-Mainia - Ribs/revbensspjäll från vildsvin, älg rådjur och lamm

Ta gärna i lite lök av något slag, många har i crème fraiche om man vill ha ytterligare krämighet. Vildsvinsribs, älgribs, rådjursribs och lammribs stod på bordet och gästerna var allt från oskulder som åt ribs för första gången till vana köttälskare
Rensteksröra med löjrom

Rensteksröra med löjrom

Blanda crème fraiche och färskost väl. 1 dl crème fraiche. Smaksätt med dijonsenap och nyriven pepparrot
Rådjursgryta med calvados

Rådjursgryta med calvados

Rör i crème fraiche och grönmögelost låt grytan koka en halvtimme till. 500-600 g grytbitar av rådjur. 12 dl creme fraiche
Rådjursfilé med potatiskroketter och örtsmör

Rådjursfilé med potatiskroketter och örtsmör

Vispa smöret med elvisp och tillsätt crème fraiche. Rådjursfilé. Rådjuret ska ha en innertemperatur på 52 grader. 600 g rådjursfilé. 1 dl crème fraiche. Rådjursfilé600 g rådjursfilé 1 msk salt 1 msk peppar 4 kvistar timjan 1 klyfta vitlök 1 msk smör. Örtsmör200 g smör, rumstempererat 1 dl crème fraiche 1 kruka persilja, hackad 1 kruka körvel, hackad 4 klyftor vitlök 1 tsk salt 1 tsk peppar
Viltgryta med apelsin

Viltgryta med apelsin

rådjur. Häll på apelsinsaft, vinbärssaft, crème fraiche, kalvfond och soja. 2 dl crème fraiche. Skär köttet i bitar
Goda grannar på god middag

Goda grannar på god middag

Ryggbiff av rådjur - har ni sett några så vackra köttbitar någonsin. Forma ägg av rom, crème fraiche och rödlök

Kladdigaste kakan och vårkänslor på G

Spanar efter rådjuret vi såg spår efter. Till kvällsmat fick det bli godaste varma mackorna med bacon-, purjolök-, creme fraiche röra, tomat och ost-topping
Rådjursinnanlår och sötpotatis

Rådjursinnanlår och sötpotatis

Blanda lika dela crème fraiche och majonnäs. Att helgrilla, eller helsteka, är verkligen bästa tillagningssättet för ett fint stycke kött - som här ett litet innanlår av rådjur
Vadas á la Anna

Vadas á la Anna

½ dl kokbar crème fraiche. Lägg köttet i en plastpåse. Häll marinaden över köttet i plastpåsen och tillslut väl
Indisk Kycklingpizza!

Indisk Kycklingpizza!

Massa fina höstlöv och jag såg nog säkert tio rådjur minst. Rör ned créme fraiche och mango chutney. ½ dl créme fraiche

Äntligen lite sol!

Lökrabatten på framsidan har ännu fått vara ifred från rådjur, har hittills aldrig sett vilken färg tulpanerna har, dom smaskas ned till roten varje vår

Påsken 2014

Förrätt bestod av rårakor, en med rökt rådjur och mimosasallad och en med en crème fraiche röra och färska räkor
Mer smaskigheter...

Mer smaskigheter...

Mixa 2 burkar creme fraiche med 200 g chevréost (mindre om du inte vill ha så markant getostsmak) Tillsätt sen soltorkade tomter i olja, ca 6-8 bitar och kör en stund till så att de finfördelas. Strö lite riven ost uppe på och gratinera ca 15-20 minuter (om du har färska plattor, annars tar det som en vanlig lasagne, ca 40 minuter)Detta serverades till det rökta rådjuret på lilla julafton nr. 2 burkar creme fraiche

Intervju med Birger Söderström

Det känns som att Vilt är på frammarsch, Vildsvin, Hjort, Rådjur mm. 2 dl havre fraiche eller crème fraiche. Blanda havre fraiche med pressad vitlök, tryffelolja, salt, peppar och 2 tsk citronsaft. 0,5 citron 2 dl havre fraiche eller crème fraiche
Biff stroganoff

Biff stroganoff

Jamie gör stroganoffen på rådjur och skogssvamp - jag körde på en mer vardaglig variant med nötgrytbitar och champinjoner