rådjur. hjort el vildsvin). eller ljumna/kalla som buffé. 1 dl ströbröd (eller 2 skivor vitt bröd eller 2 kokta kalla pressade potatisar). 1 dl grädde (eller mjölk eller vatten)
ca 2 kg högrev eller viltkött av älg, rådjurellerhjort. 3 msk konc ox- eller kalvfond. 200 g panchetta, rimmat fläsk eller bacon. 1 tsk timjan (eller Ölandskrydda). ca 2 kg högrev eller viltkött av älg, rådjurellerhjort. 200 g panchetta, rimmat fläsk eller bacon
4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjortellerrådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Servera med kokt potatis, brysselkol och ett gott rödvin eller en öl som går åt det mörkare hållet. Efter 2-3 timmar så ska morötterna och rödbetorna ner i grytan, skala och skär ner i lagom stora bitar, och efter ytterligare 1 timme så ska löken ner, också den skuren i lagom bitar, eller efter tycke och smak
Strö på lite hackad persilja och servera med ris eller potatis. 5-6 enbär, krossade, eller kryddnejlika. 500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin ellerrådjur). 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan). marinad1 gul lök 4 dl rödvin 1 msk olivolja 5-6 enbär, krossade, eller kryddnejlika 1 kvist timjan 1 lagerblad. Gryta500 g grytbitar av vilt (gärna hjort, vildsvin ellerrådjur) smör, till stekning 2 msk tomatpuré salt peppar, nymalen 200 g skogssvamp (t ex kantareller och karljohan) 2 gula lökar 1 morot 2 dl vispgrädde 0,5 dl slätbladig persilja, hackad
hjortellerrådjur. Skär ett litet hål i mitten på steken. Lägg plommonen och örterna i en bunke, krydda med fond, salt och peppar och tryck in dem i steken