Ölprovning med korv, pilgrimsmusslor, rådjur och marängbakelse stod på menyn, gissa om vi var mätta och oerhört belåtna när vi rullade hem med tåget senare på natten
Bönorna blev det inte ett dugg av, och inte heller spenaten eller grönkålen, som vi misstänker att rådjuren, hararna och alla möjliga andra små sötnosar har mumsat i sig
HET HÖGREVSGRYTA 4-6 port1-1,5 kg högrev (eller älg eller rådjur)2 gula lökar8 vitlöksklyftor1 spanskpeppar1 msk chilipulver gärna chipotle2 lagerblad1 msk oregano* 3 msk tomatpuré4 dl öl4 dl köttbuljong2 burkar bönor, svarta, kidney eller vita200 g körsbärstomaterfärsk koriander1. Rör ner avsköljda och avrunna bönor och koka 10 minuter till, rör ner tomaterna och strö över koriander
Sen finns det en lite motsträvig kraft (han) som ba sunt förnuft, rådjur, måste dränera, dyrt, barnen kommer ändå spela fotboll i landet… Men det hörde inte vi (jag) för vårt huvud är fyllt med rader av grönkål och ärtor
Resten åts upp av rådjuren som bara blev fräckare och fräckare. Det visade sig vara olika betor, morötter, grönkål, bondbönor, vitlök, zucchini, aubergine plus att vi hade färskpotatis hemma
Tyvärr har vi inte ett jätteutbud i den lokala ICA affären, och jag drömmer om att laga en fasan, en ripa, rådjur, älg mm i min fina gryta, men tills jag gjort mig vän med en jägare (vilket inte är så avlägset längre…) tar jag vad som erbjuds