Eller så gjordes det vaniljsås med rabarberpaj (jorå – vaniljsåsen var det mest av). Mina barndoms somrar spenderades mycket i farmor & farfars trädgård där man bland annat kunde plocka rabarber och äta dem råa – doppade i määängder av socker
Till en bit Oxfilé med rå Lök och riven Pepparrot, smakar den himmelskt. Sätt bunken med äggen över vattenbadet och vispa tills den är tjock som en vaniljsås
Se till att kycklingen inte är rå i mitten. Skär den i rutor eller lägg upp den som den är på ett serveringsfat och servera med glass eller vaniljsås till
Rå bovetegröt med stekt persika och smulat jordnötssmör. Bakat äpple med en variant på vaniljsås. Jordnötsglass och mangoglass - med smak från Santa Margherita Ligure
Ta ut, låt svalna och servera med glass eller vaniljsås. Värm ugnen till 175°, har du högre värme så bränns smuldegen lätt och äpplena kommer fortfarande vara råa
Detta recept är fritt från gluten, laktos, soja och socker. Vaniljsås. Om du skippar saltet och vitvinsvinägern och istället häller i lite lönnsirap och malen vanilj får du istället en jättegod vaniljsås att njuta till nästa rabarberpaj
Ett tidigare mer eller mindre outforskat område. Kokosglass med matchamaräng, mangotapioka, spritig ananas och koriander, Drottningrulltårta med sommarbär och vaniljsås, Päronfrangipane med kardemummagrädde
Mat hamnar ju ofta på bloggen, men långt ifrån allt som tuggas i under en dag – så idag hakade kameran på för att ta bild på allt som åkte ner i magen under dagen
Åsa bjöd på supergoda paleo-chokladbollar, snacks och champagne (jag hoppade över den och tog en extra chokladboll istället, ha ha) och vi fick en fantastisk goodiebag med saker från Holistic och gymmet Balance
Det man behöver är frysta hjortron som man blandar upp med citron, socker och vanilj precis så söt eller syrligt som man själv vill ha det, man kan rå röra alltihop eller koka i hop det om man så vill,det finns inga rätt eller fel
Det är dock viktigt att ta ut glassen från frysen någon halvtimme innan man ska äta så att den hinner bli lite mjukare vilket också får smakerna att komma fram bättre