Rå vaniljglass recept

Vaniljglass med chokladsås (1 port)

Vaniljglass med chokladsås (1 port)

---Recept på råkost/raw food från Emma Stawåsen på emmasrawfood. ChokladsåsenCirka 2 dl kokosolja1/2 dl skalade hampafrön eller hasselnötter7 dadlar2–3 dl vatten1 tsk vaniljpulver (det riktigt svarta)1-2 msk acaciahonung6-7 msk kakao (helst men annars kung markattas)Gör så härSmält kokosoljan i vattenbad utan att det blir för varmt
Vaniljglass med chokladsås (1 port)

Vaniljglass med chokladsås (1 port)

--- Recept på råkost/raw food från Emma Stawåsen på emmasrawfood. -) ---Fler underbara recept finns på Råkost
Choklad & Mandeltårta

Choklad & Mandeltårta

Känn med en sticka så att browniesmeten inte är . Vi serverade hallon och vaniljglass till, men kakan var god utan dessa tillbehör

Sveriges mästerkock bjuder på sina bästa recept

För nästa gång har jag en annan råvara hemma. Lägg upp tre stänger rabarber på en tallrik och häll över lite av flädersaften, toppa med en kula vaniljglass, salt kolasås och krutonger
Lakrits- & Vaniljmilkshake med Dulce de Leche

Lakrits- & Vaniljmilkshake med Dulce de Leche

Låt vaniljglassen bli mjuk och kladdig. Ljuvligt krämig vaniljglass möter  ett 100% "" lakritspulver som tillsammans med en skvätt iskall mjölk blandas samman till en ljuvligt mjuk och fluffig milkshake.  5 stora kulor vaniljglass. 1 nypa Lakritsgranulat (Raw Liquorice Powder från LAKRIDS by Johan Bülow). 5 stora kulor vaniljglass. 1 nypa Lakritsgranulat (Raw Liquorice Powder från LAKRIDS by Johan Bülow)

Glassigt i maskin

Ta kastrullen från värmen och tillsätt den sparade decilitern kall jordgubbspuré, vispa samman så krämen svalnar
Vegetariska menyer

Vegetariska menyer

Ett tidigare mer eller mindre outforskat område. Amarettocheescake med hallonsås och digestivesmulor, Friterade äppelrunga med vaniljglass, Smördegspaj med mandelkräm och äpple
Blåbärspaj

Blåbärspaj

Strö över det mesta av råsockret och lägg på locket. Servera ljummen med vaniljglass till. dl råsocker strö

Restaurang - Matbaren (Michelin)

Som första rätt valde jag rentartar toppad med bottenvikenlöjrom som serverades med paltbröd, lök och brynt smör
Smulpaj med äpplen, blåbär och pekannötter

Smulpaj med äpplen, blåbär och pekannötter

Med egenplockade bär från sommarens ö kändes det både extra lyxigt och smarrigt. Ringla eventuellt över lönnsirap vid serveringen och servera med vaniljglass eller lättvispad grädde