---Recept på råkost/raw food från Emma Stawåsen på emmasrawfood. ChokladsåsenCirka 2 dl kokosolja1/2 dl skalade hampafrön eller hasselnötter7 dadlar2–3 dl vatten1 tsk vaniljpulver (det riktigt svarta)1-2 msk acaciahonung6-7 msk kakao (helst rå men annars kung markattas)Gör så härSmält kokosoljan i vattenbad utan att det blir för varmt
Ugnsbaka fisken i 125 grader tills den har en lätt rå kärna,. 1 liter vaniljglass. 1 liter vaniljglass. Ett lite mer påkostat vin tycker jag kräver ett lite mer omsorgsfullt dukat bord
Jag använde ett från Monki med rostade mandlar som gav kakan en lite pikant rostad smak. Servera med lättvispad grädde eller halvsmält vaniljglass och gärna några bär
För nästa gång har jag en annan råvara hemma. Lägg upp tre stänger rabarber på en tallrik och häll över lite av flädersaften, toppa med en kula vaniljglass, salt kolasås och krutonger
De här marängerna som innehåller ljust ekologiskt rårörssocker blev i alla fall väldigt lyckade. Förutom maränger, vaniljglass och chokladsås består min marängsviss av en fruktsallad med bananer, äpplen, apelsiner, mango, physalis och blåbär
Låt vaniljglassen bli mjuk och kladdig. Ljuvligt krämig vaniljglass möter ett 100% "rå" lakritspulver som tillsammans med en skvätt iskall mjölk blandas samman till en ljuvligt mjuk och fluffig milkshake. 5 stora kulor vaniljglass. 1 nypa Lakritsgranulat (Raw Liquorice Powder från LAKRIDS by Johan Bülow). 5 stora kulor vaniljglass. 1 nypa Lakritsgranulat (Raw Liquorice Powder från LAKRIDS by Johan Bülow)
Ett tidigare mer eller mindre outforskat område. Amarettocheescake med hallonsås och digestivesmulor, Friterade äppelrunga med vaniljglass, Smördegspaj med mandelkräm och äpple
Vaniljglass med körsbärssås. 1/2 dl råsocker. 1 1/2 dl råsocker. 1 dl råa lingon. 2 äggulor 1/2 dl råsocker. Det drällde in ett par eftersläntare här nu
Med egenplockade bär från sommarens ö kändes det både extra lyxigt och smarrigt. Ringla eventuellt över lönnsirap vid serveringen och servera med vaniljglass eller lättvispad grädde