Rå fisk recept

Fräsch förrätt med rå fisk

Fräsch förrätt med rå fisk

OBS lax som ska ätas ska frysas in i minst 48 timmar innan förtäring, så köp den några dagar innan och lägg i frysen. 250 g lax (frusen minst 48). 250 g lax (frusen minst 48)

Nya brickor och rå fisk!

Nya brickor och fisk. Efter att jag provat hela halva affärens solglasögon och höll fast i ett par pilotisar som jag plockade från hyllan efter 1 sekund, blev det till sist dessa
Fisk och räkspett med piripirimarinad

Fisk och räkspett med piripirimarinad

Jag använde råa räkor och hälleflundra, skall du göra det så se till att dom är MSC-märkta. En krydda som jag stötte på flera gånger var piri-piri som användes till såväl kött som fisk
Skånsk potatis med rökt fisk

Skånsk potatis med rökt fisk

Ta bort skinnet frånfisken och bryt ner i mindre bitar. Fräs potatisen i smör, när den börjar mjukna, tillsätt löken först

En ful fisk till middag - inkokt stenbit

Resultatet blev gott, men jag måste säga att jag hade lite svårt för den “slajmiga” fisken, men det kan ha att göra med att jag hanterade den
Den farliga rå fisken!

Den farliga rå fisken!

fisk innehåller parasiter som är farliga för människan. från orenat dricksvatten eller från grönsaker
Skånsk potatis med rökt fisk

Skånsk potatis med rökt fisk

Ta bort skinnet frånfisken och bryt ner i mindre bitar. Fräs potatisen i smör, när den börjar mjukna, tillsätt löken först
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Stora räkor med vitlök och chili

Stora räkor med vitlök och chili

Öka värmen och häll i räkorna och rör om och stek ca 2 minuter tills de blivit vacker rosa om du använt råa räkor annars räcker det att de blivit varma
Sesamstekt lax med nudlar och broccoli

Sesamstekt lax med nudlar och broccoli

Stek laxen gyllene men fortfarande lite i mitten à la sashimi för bästa resultat och fräschör. Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen
Ugnsbakad rödingfilé med romsås

Ugnsbakad rödingfilé med romsås

Ugnsbaka fisken tills den har en lätt kärna. Fisk. Fisk. Kostar 179 kronor men är väl värt pengarna om man vill ha ett riktigt gott vin till fisken
Lättlagad thaigryta med kyckling

Lättlagad thaigryta med kyckling

Det är ok om de fortfarande är råa inuti, de ska bara få en fin stekyta. på chu chee fisk och HÄR. Häll över kokosmjölk, smaksätt med fisksås, […]
Lyxig Räkpasta med Saffran, Tomater, Vitt Vin & Dill

Lyxig Räkpasta med Saffran, Tomater, Vitt Vin & Dill

Det tråkiga är att så många fiskarter är hotade av överfiske vilket påverkar hela havets ekosystem. Om du köpt råa tigerräkor som jag så förbered dem på detta vis när såsen kokar ihop