Räkpiroger recept

Räkpiroger

Räkpiroger

Blanda alla ingredienserna till smeten. Kavla ut smördegen och gör 3 bitar av varje, lägg en klick smet och vik till en trekant, pensla med ägg och grädda i 175 grader ca 10 min
Räkpiroger

Räkpiroger

En populär och modern räkpirog. Man kan använda en deg lik den i texlaxpirogen. Matland provade och fann att det också går utmärkt attanvända färdig smördeg som finns i varje butik

Räkpiroger à la karelska piroger

Riset kokas i ca 15 minuter under lock i saltat vatten smaksatt med fänkål som stötts i mortel. Skär itu purjolöken, skölj den och skär den fint

Räkpiroger

Fräs margarin och mjöl, rör i grädden och låt koka några minuter. Smaka av med dill och kryddor. Rör ner räkorna

Räkpiroger med lime

Skala och hacka räkorna. Blanda dem med pressad vitlök, limeskal, limesaft och ost. Kavla ut smördegsplattorna till dubbla storleken